Film spodobał mi się od pierwszej minuty.Często jest tak,że wiele obrazów dopiero się rozkręca w trakcie trwania.Z tym jest inaczej.Zaskoczył mnie pod wieloma względami.Sama historia jest tragiczna,ale piękna jednocześnie w tym tragizmie.Wręcz szokujący jest fakt,jak alkohol może wyniszczyć człowieka.Moje zdanie odnośnie Nicholasa zmieniło się o 180 stopni.Jakoś nigdy nie przepadałem za tym aktorem,ale widzę,że nie miałem racji.Swoją rolę zagrał po mistrzowsku.Ta sama sytuacja przedstawia się u Elisabeth.Kobieta nie dość,że piękna,to jeszcze tak totalnie utalentowana.Oscar jej się należał z całą pewnością!!! Oboje z Cage'm stworzyli wspaniałą parę.U mnie ten film otrzymuje 10/10,i wchodzi na listę moich ulubionych dzieł.
Wyjdz i juz nie wracaj
Idź sie utop, kaleko bez mozgu... jak czytam takie wypociny jak twoje to rzygac mi sie chce "szokujący jest fakt,jak alkohol może wyniszczyć człowieka" - co to ma do ch....y być?! Popracuj najpierw w jakims zeszyciku zanim zaczniesz cos pisac na forum publicznym... dobrze ci radze, nie zmuszaj innych do czytania twoich posranych wywodow..
Troche kultury
Droga panno!Mam prawo do własnego zdania,i będę pisać co mi się podoba.Nie popisuj się swoim chamstwem,bo nie masz czym.
"szokujący jest fakt,jak alkohol może wyniszczyć człowieka" - co to ma do ch....y być?
Ziggy - co tam u Ciebie?
prawdziwi POLACY też istnieją na forum ... (Ziggy i ten drugi co się teraz włączył). Autorze tematu - masz pełną racje, film gENIALNY i smutny zarazem. ALe naprawdę Nicholas to świetny aktor, obejrzyj z nim Dzikosc Serca, Bez Twarzy, Ptasiek. Nie bluźnij więcej ze NC to kiepski aktor ;D. Dobrze, że zmieniłeś swoje poglądy!
Zgadzam się z opinią Martina Edena. Film jest rewelacyjny!
Oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny. Jednak polemika, Ziggy
i abstynencie, nie może być rynsztokiem. Są inne, cywilizowane, sposoby wyrażania własnego zdania. Proszę, nie popisujcie się chamstwem.