Zupełnie jak miłość

A Lot Like Love
2005
7,0 58 tys. ocen
7,0 10 1 57658
5,8 6 krytyków
Zupełnie jak miłość
powrót do forum filmu Zupełnie jak miłość

jak w temacie, nie lubie komedii romantycznych raczej bo wiekszosc to badziew ale ta jest naprawde dobra 7/10

ocenił(a) film na 7
El_Magiko

bardzo się zgadzam, nie jestem wstanie (zazwyczaj ) przetrawić ani pół komedi romantycznej. Dlaczego?
Zwykle fabuła jest naciągana, tandetna, humor oklepany i koszmarnie amerykańsky, a bohetrowie są nudni jak flaki z olejem. W tym wypadku byłam miło zaskoczona mianowicie, fabuła całkiem zgrabna, sytuacje które mogły mieć miejsce i osoby które mogły zaistnieć,
co do humoru to zdecydowanie nie spadniecie z krzeseł ze śmiechu, ale ale jest bardzo przyjemny. Film raczej lekki bez nagłych zwrotów akcji, możemy śledzić rozwój uczuć w bohaterach (rozwój bo uczucie nie spada na nich jak grom z jasnego nieba). Nic tandetnego, ciekawe dialogi. Dobrze dobrani aktorzy. Jedyny minus to charakteryzacja, wszyscy wyglądają jakby za chwile mialy im spaść peruki. Poza tym jestem bardzo na tak.

miausrau

Zgadzam się również. Osobiście moja ulubiona komedia romantyczna. Ciepła, przyjemna, bez nachalnego, żenującego humoru. Uroczy główni bohaterowie. Aż chciałoby się przeżyć takie sytuacje jak oni.