6,8 17 tys. ocen
6,8 10 1 17190
7,3 33 krytyków
eXistenZ
powrót do forum filmu eXistenZ

Podczas oglądania się wydawało że pieniądze poszły tylko na gaże dla aktorów a na resztę zabrakło. Trwa 100 minut z czego pierwsze 40 to napad na Allegre jazda samochodem i pobyt u Gasa. Jedynie końcówka zaskakuje.

ocenił(a) film na 3
tomasz_user

niestety nie doczekałem końcówki, rzadko mi się zdarza aby nie obejrzeć do końca filmu, ale ten zbyt wielkim kiczem mi zalatywał, chodzi o produkcję, bo tematyka i fabułą z pewnością fajna ;/

tomasz_user

to niestety prawda, ale końcówka jak najbardziej aktualna! i aż mnie zdenerwowała, bo musiałam przez nią podnieść ocenę filmu :P

Joanna_999

Mnie ten film bawił niesamowicie :)
Podłączanie do konsoli !!! HAH !!!
Najśmieszniejszy film "na poważnie" jaki widziałem.
http://www.youtube.com/watch?v=HAdbdUt_h9M
Gdybym najpierw zobaczył powyższy trailer...

ocenił(a) film na 7
Joanna_999

hehe...Mi też najbardziej podobała się końcówka:)...
Po zatem to jako gracz muszę przyznać, że fabuła albo raczej sam pomysł był niesamowicie interesujący...jednak z wykonaniem było trochę już gorzej. Pomijam już nawet fakt, że film nie jest pierwszej świeżości, niektóre motywy są jakby na siłę udziwniane i choć wiem że to była wirtualna rzeczywistość to ja w takiej bym raczej nie chciał grać, a w tym przypadku oglądać. Trochę szkoda bo gdyby wykonanie było trochę lepsze i nie wykręcony w jakiś "bio-gówienkowy" kosmos, to był by niemalże dla mnie perfekcyjny film. Tymczasem wszytko na co w moich oczach film zasługuje to mocne 7. Choć może to i tak dużo jak na nie najnowszy film s.f., który zaoferował mi jedynie bardzo ciekawy pomysł i świetne zakończenie.