Proszę o pomoc, chcę dodać plakat do serialu, ale zostaje odrzucony przez weryfikatora z powodu złego źródła...jakie ma być to źródło ? strona www. ? czy co ?
I niestety nie ma możliwości kontaktu z weryfikatorem, gdyż nie mogę wysłać do niej/niego wiadomości prywatnej...
Może dodajesz plakat do czegoś, co nie jest filmem ani serialem tylko programem telewizyjnym i chodzi o to, że sam ten tytuł powinien być usunięty. Albo może dodajesz obrazek nie będący plakatem/okładką, a np. programem - takie świstki były kiedyś. Szczerze mówiąc nie wiem, ale z werem możesz też przez blog się skontaktowac przecież - niekoniecznie przez wiadomość prywatną.
Próbowałam dodać plakat do starego niemieckiego filmu Gleisdreieck. Nie jest to program tv tylko film fabularny. Obrazek, o którym mowa moim zdaniem jest plakatem,opublikowanym przez jakąś gazetę z lat 30tych "Film-Kurier". Inne portale uznają go również jako plakat.
A nie możesz napisać pytania o to na blogu tego weryfikatora? Kto Ci to odrzucił. Niektórzy faktycznie nie mają blogu, ale generalnie weryfikator powinien mieć choć jeden temat właśnie na pytania odnośnie weryfikacji.
Masz podać adres strony www z której wziąłeś ten plakat i ma być to w miarę wiarygodne źródło. Z tymże ogólnie chodzi o stronę po prostu - no dosłownie źródło obrazka, który dodajesz.
znowu odrzucone, dałem źródło stronę www., wczytałem obrazek z dysku i co...komentarz "nie plakat" osoby sprawdzającej(pozdro dwukwiat;-(
O CO TU KURKA CHODZI!!!??!!!
Tzn. że to, co dodajesz nie jest plakatem. Może to być tapeta, fanart, reklamówka w sensie zapowiedzi typu, że już w grudniu na ekranach... albo np. może to być taka podrabiana okładka jak ludzie sami robia w programie graficznym i drukują potem sobie do pirackiej kopii. Nawet na stronach z okładkami do filmów jest troche takich "autorskich" podróbek, a nie prawdziwych okładek. Raczej o to chodzi.
No chyba, że dajesz link do strony z innym obrazkiem niż ten który chcesz zapodać w kontrybucji. Chodzi o to, że to musi być ten konkretny obrazek z tego konkretnego adresu. Nie może być np. taki sam w sensie wzoru graficznego, ale z innej strony niż ta, którą dajesz jako źródło.
Ale myślę, że w Twoim przypadku chodzi o to, co napisałam na początku (w pierwszym akapicie).
nie wiem skąd ten wymóg żeby koniecznie to był plakat, skąd ja mam niby te plakaty brać hę?
chyba sobie daruje
na zawszę...ohhhh