Proszę o pomoc, chcę dodać plakat do serialu, ale zostaje odrzucony przez weryfikatora z powodu złego źródła...jakie ma być to źródło ? strona www. ? czy co ?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
MrocznyZiutek

Mój plakat również został odrzucony z komentarzem- "program-nie dodajemy"...

Araniella

I niestety nie ma możliwości kontaktu z weryfikatorem, gdyż nie mogę wysłać do niej/niego wiadomości prywatnej...

Araniella

Może dodajesz plakat do czegoś, co nie jest filmem ani serialem tylko programem telewizyjnym i chodzi o to, że sam ten tytuł powinien być usunięty. Albo może dodajesz obrazek nie będący plakatem/okładką, a np. programem - takie świstki były kiedyś. Szczerze mówiąc nie wiem, ale z werem możesz też przez blog się skontaktowac przecież - niekoniecznie przez wiadomość prywatną.

Eleonora

Próbowałam dodać plakat do starego niemieckiego filmu Gleisdreieck. Nie jest to program tv tylko film fabularny. Obrazek, o którym mowa moim zdaniem jest plakatem,opublikowanym przez jakąś gazetę z lat 30tych "Film-Kurier". Inne portale uznają go również jako plakat.

Araniella

A nie możesz napisać pytania o to na blogu tego weryfikatora? Kto Ci to odrzucił. Niektórzy faktycznie nie mają blogu, ale generalnie weryfikator powinien mieć choć jeden temat właśnie na pytania odnośnie weryfikacji.

Eleonora

Już napisałam na blogu :)czekam na odpowiedź.

Araniella

No to dobrze :) To powodzenia :)

Eleonora

Dzięki za wskazówkę z blogiem :)

MrocznyZiutek

Masz podać adres strony www z której wziąłeś ten plakat i ma być to w miarę wiarygodne źródło. Z tymże ogólnie chodzi o stronę po prostu - no dosłownie źródło obrazka, który dodajesz.

Eleonora

sprawdzim;-D

MrocznyZiutek

znowu odrzucone, dałem źródło stronę www., wczytałem obrazek z dysku i co...komentarz "nie plakat" osoby sprawdzającej(pozdro dwukwiat;-(
O CO TU KURKA CHODZI!!!??!!!

MrocznyZiutek

Tzn. że to, co dodajesz nie jest plakatem. Może to być tapeta, fanart, reklamówka w sensie zapowiedzi typu, że już w grudniu na ekranach... albo np. może to być taka podrabiana okładka jak ludzie sami robia w programie graficznym i drukują potem sobie do pirackiej kopii. Nawet na stronach z okładkami do filmów jest troche takich "autorskich" podróbek, a nie prawdziwych okładek. Raczej o to chodzi.

No chyba, że dajesz link do strony z innym obrazkiem niż ten który chcesz zapodać w kontrybucji. Chodzi o to, że to musi być ten konkretny obrazek z tego konkretnego adresu. Nie może być np. taki sam w sensie wzoru graficznego, ale z innej strony niż ta, którą dajesz jako źródło.

Ale myślę, że w Twoim przypadku chodzi o to, co napisałam na początku (w pierwszym akapicie).

Eleonora

nie wiem skąd ten wymóg żeby koniecznie to był plakat, skąd ja mam niby te plakaty brać hę?
chyba sobie daruje
na zawszę...ohhhh

MrocznyZiutek

No plakat, albo okładka. No ma to sens no bo to taka wizytówka graficzna filmu - jak reklamowano film w różnych krajach.
Może jak chcesz coś dodawać to dodawaj informacje np. z imdb.com, bo to szybsze i łatwiejsze.