Obejrzałam ostatnio film zatytułowany jako "Nanny Surveillance" -> https://www.imdb.com/title/tt8452572/
Chciałabym go dodać do obejrzanych przez siebie filmów, żeby nie zapomnieć, że go oglądałam. Czy ktoś wie, czy on w ogóle jest gdzieś na Filmwebie? Nie mogę go znaleźć. A jeśli nie, to czy mogę dodać jakoś nowy film albo chociaż wysłać prośbę, żeby go dodali?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
esther_greenwood

Kontrybucja z filmem złożona, najprawdopodobniej za około 10 miesięcy zostanie wpisany do bazy Filmwebu.
https://www.filmweb.pl/contribute/filmtitle/new/5616946/0
I dopiero wtedy będziesz mogła go ocenić ;)

Montago

Święte słowa, a kontra wisi nad serwerem filmweba i dojrzewa sobie w oparach absurdu znad głów tamtejszych 'myślicieli', którzy właśnie kombinują co tu jeszcze da się zepsuć tfu! 'udoskonalić' ;p

ZSGifMan

Zbyt świeżej kontry nie można przecież użyć, musi mieć już odpowiedni , wielomiesięczny "zapaszek" :P
Jedyny plus, że mi jej nie odrzucą, bo to najprostsze do dodania.

Jak teraz sprawdziłem, to do kosza poleciały wszystkie opisy, i filmy dalej wiszą bez żadnej informacji o treści.
Tak samo plakaty - z 20 odrzucono (w tym polskie z VHS), i to w 3/4 przypadków do filmów bez plakatu, a inne bez polskich.
Nawet nie wiem czy dam poprawki.

Montago

Ja od marca nic nie poprawiam, nic nie dodaję.

Miałem wtedy ze 110 kontr, przyklepali do dzisiaj raptem kilka, około 40 wpier... mi do kosza, cały czas gdzieś wisi jeszcze około 50-60 i czekają sobie na lepsze czasy, zapewne na to jak się kosz trochę im opróżni...

Montago

Za ile?! Chyba jakiś żart...

esther_greenwood

Wątpliwości?

Proszę bardzo - Kategoria: "nowe tytuły filmów":
- dnia 20 Wrzesień 2017 5:22 dodana przez: ZSGifMan data weryfikacji: 5 Czerwiec 2018 8:20
- dnia 10 Październik 2017 2:38 dodana przez: ZSGifMan data weryfikacji: 26 Lipiec 2018 23:02
- dnia 28 Październik 2017 7:36 dodana przez: ZSGifMan data weryfikacji: 31 Sierpień 2018 16:05

To sobie sama policz ile to jest na miesiące.

P.S.
Tak, to są żarty!
Zupełnie nieśmieszne...

ZSGifMan

A wiadomo, na czym właściwie polega problem? Ja jestem szeregowym użytkownikiem i oceniam filmy, czasem napiszę post - nie orientuję, się kto zatwierdza nowe filmy, opisy, zdjęcia itd. Za mało jest tych decyzyjnych ludzi?

VictoryDay

Za mało, zdecydowanie za mało, do tego za bardzo się wczuwają w swoje role, ale jest dla nich nadzieja, bo ja od marca (jak i wielu innych), czyli tej 'dobrej zmiany', nic nie dodaję więcej i nic nie poprawiam z odrzuconych, znaczy jasno - będą mieli mniej do sprawdzania!
;D

ZSGifMan

No to pięknie :D Tempo w statystykach "wzrośnie", ale jakość i ilość materiałów spadnie... Ale przynajmniej możemy publicznie dziwić się i wylewać swoje żale, bo jest (jeszcze) forum :)

VictoryDay

Odnośnie tego 'jeszcze', to jeśli myślą o czymś takim, to się przeliczą.
A jeżeli już myśleli, a teraz planują, to jest to zapowiedź końca i już nie strzał w stopę, lecz w pusty baniak! Całkowicie pusty, gdyż zamiast należycie dbać o portal i jego forum, to zostawili to jak ugór na całe lata i działo się to co się działo. Dodatkowo FW to nie jest IMDb i nikt nie będzie tu dłużej siedział bez forum i komentarzy pod filmami! Po 'dobrej zmianie' z marca prawie się wyprowadziłem gdzie indziej, wracam jednak by dalej pisać z resztą znajomych, którzy tu zostali. Reszta przeszła i siedzą i tu i tu. Dodatkowo bardzo dużo z nich ma konta na IMDB założone po kilka lat temu, aby nie kasowało im tu ocen i aby mogli dodawać sami treści, a potem linkować je jako źródła, bo tu upośledzenie nie pozwala dodać tu niczego nowego!
Pewna grupa userów pewnie tu zostanie po tym ewentualnym wykastrowaniu portalu, ale jak mała ona będzie nie wiadomo, i pewnie FW spadnie w rankingach na łeb na szyję, czego serdecznie życzę osobom odpowiedzialnym za te idiotyzmy i degradację serwisu, bo tylko taki prysznic może ich wyrwać z letargu pt. "ale jesteśmy wielcy i wspaniali"!

VictoryDay

Zatwierdzają użytkownicy awansowani do "kasty" weryfikatorów...
To ochotnicy, za friko w ramach wolontariatu odwalający robote za etatowych pracowników portalu.
Jest ich dosłownie kilku, a złożonych materiałów czekają pewnie dziesiątki tysięcy :P
I dlatego są takie opóźnienia.
Niektórych treści to chyba już od 3 lat nikt nie sprawdza.

FW kasę na reklamach zarabia, ale do pomocy nikogo oczywiście nie zatrudni.
Praktycznie wszystko co widzisz to użytkownicy tu umieścili, i użytkownicy-weryfikatorzy za darmo sprawdzili...
Inny problem, to że jest masa odrzutów, i to oprócz czasu oczekiwania na sprawdzenie zniechęca do dodawania materiałów.
Mnie na kilkanaście opisów jeden przeszedł, i to tylko dzięki temu, że inny Wer niż zazwyczaj to sprawdził.
Podobnie plakaty - kilka kontr z plakatami do różnych filmów z identyczną jakością (to samo źródło pochodzenia) poleci do kosza, a jeden czy dwa sprawdzony przez innego weryfikatora zostaną zaakceptowane.

Np. IMDb zatrudnia do tego specjalnych pracowników.
W tym roku exstra ludzi dodatkowo zatrudnili, bo w ubiegłym roku mieli 650.000 kontrybucji, i zamiast dzień czy dwa, trzeba było i 3-4 czekać.
A u nich to niedopuszczalne, kontrybutorzy są doceniani i nie mogą tyle czekać.
U nich 3 dni - u nas 3 lata...
Komentarz chyba zbędny. :P

Ja na IMDb non-stop dodaje, mam automatyczną weryfikację jako zaufany kontrybutor i np plakaty są na stronie czasem już po 3... minutach ! ;)

A opis po max 15 min.

Mogę też opisy, ciekawostki, plakaty i kadry oprócz dodawania też kasować.
Ostatnio takie kasowanie trwało około minuty !!
A ustawienie plakatyu jako główny na stronie filmu tylko 30 sekund !!! :D

Więc nawet nie ma możliwości porównania weryfikacji na IMDb i Filmwebie - to Niebo i ziemia...

Montago

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. :)
A ja myślałam, że za jakieśtam prace przy portalu dają punkty, a te punkty się przeliczają na pieniądze - proszę spuścić zasłonę milczenia na moją naiwność.
A czy IMDB ma jakieś większe źródła finansowania? Wiadomo, że jako portal anglojęzyczny ma większe zasięgi reklam, ale wydaja mi się one z drugiej strony jakieś mniej nachalne.

VictoryDay

IMDb zostało zakupione w 1998 r. przez Amazon.com, więc mają pokaźne zaplecze finansowe od tej jednej z największych firm internetowych świata.

A co do naszej weryfikacji, to jakiś nagrody są, ale z tego co mi się obiło o uszy, to płyty z filmami, i może jakieś bardziej symboliczne gadżety.
No i satysfakcja z tych punktów.
Za weryfikację są odrębne, to inna kategoria niż "nasze" punkty za dodawanie materiałów.

Montago

Sierpień 2018
https://www.filmweb.pl/users/ranking/evaluatorMonthlyByAdding

To śmiechu warte jest!
Tylko najwyższe pozycje wyszczególnione dają 29.840 punktów i chyba nie muszę mówić jaka to jest ilość tu dodanych treści!
To są TONY!!!
A to tylko wierzchołek góry lodowej, bo ile jest niżej w rankingu, to nikt nie umie do tylu pewnie zliczyć! Można śmiało oszacować ogół materiałów na 10 razy więcej niż ten szczyt, więc mówimy o jakichś 300 tysiącach. Miesięcznie!
Możliwe, że występują też gorsze miesiące, ale 100 tysięcy punktów miesięcznie wydaje się sensownym minimum.
A wynagrodzenie za tyle pracy?
Jakie?
Ano kilkanaście płytek DVD.... żart taki.
Naliczyłem 56 płyt DVD, a to po średniej cenie 30zł daje... 1680zł, a to z kolei jest odrobiną więcej niż zatrudniony jeden pracownik na cały etat na minimalne wynagrodzenie wymagane prawem!
JEDEN!!!
Za pracę w swoim wolnym czasie setek, jak nie tysiąca osób, wynagrodzenie jak za prawdziwą robotę dostałaby tylko jedna jedyna osoba! Jedna!

I jedyne słowo pasujące tu na podsumowanie to 'kpina'.

ZSGifMan

Próbowałam dodać całkiem sporo ciekawostek do jednego filmu, które wzięłam z IMDb, ale zostały odrzucone. Nawet nie wiem dlaczego. Wszystkie komentarze brzmiały tak samo: "Nie dodajemy. Pozdrawiam". Nie opłaca się dodawać żadnych materiałów na FW. Zwłaszcza, że limit ogranicza i jak ktoś chce dodać więcej materiałów to musi to rozłożyć na wiele dni, żeby dodawać po jednej informacji dziennie. Żenada... A tak poza tym, to wątpię, żeby wszyscy weryfikatorzy byli uczciwi. Część z nich pewnie od razu odrzuca materiały, nie sprawdzając ich, żeby tylko szybciej podskoczyć w rankingach.

Phalange

To jest jeszcze nic!
Jeden kolega dodaje tutaj prawie 'zawodowo' i jemu odrzucają po kilku miesiącach czekania, bo... ktoś mu w między czasie ukradł treść!!! To jest dopiero słabe!

https://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Kradzie%C5%BCe+opis%C3%B3w+i+zary s%C3%B3w+fabu%C5%82,3042350#post_16013070

Montago

Próbowałam dodać całkiem sporo ciekawostek do jednego filmu, które wzięłam z IMDb, ale zostały odrzucone. Nawet nie wiem dlaczego. Wszystkie komentarze brzmiały tak samo: "Nie dodajemy. Pozdrawiam". Nie opłaca się dodawać żadnych materiałów na FW. Zwłaszcza, że limit ogranicza i jak ktoś chce dodać więcej materiałów to musi to rozłożyć na wiele dni, żeby dodawać po jednej informacji dziennie. Żenada... A tak poza tym, to wątpię, żeby wszyscy weryfikatorzy byli uczciwi. Część z nich pewnie od razu odrzuca materiały, nie sprawdzając ich, żeby tylko szybciej podskoczyć w rankingach.

Phalange

Teraz będzie to Pani pisać w każdym wątku? Może jeszcze lepiej do każdej osoby w każdym wątku...
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Filmwebie+ogarnij+się...,2987307#post_1601423 3

fredaser

Daj się dziewczynie wyżalić spokojnie :P