Kto w niedzielę o 2 nad ranem zasiądzie przed telewizorem, by oglądać wejście gwiazd a potem galę wręczenia nagród Amerykańskiej Akademii Filmowej? pokażmy ilu jest polskich twardzieli! ja oglądam ^^
mi się jutro ferie kończą, z miesiąc temu myślałem że 25 lutego to będzie środek ferii i że sobie grzecznie obejrzę galę a tu zonk - do szkoły trzeba zaraz po ceremonii :P no ale założyłem sobie że obejrze i jakoś wytrzymam :)
ja jeszcze nie wiem czy będę miała ochote nie spać... chociaż zaraz przed galą idzie "casablanka", więc to że nie pójde spać jest coraz bardziej prawdopodobne...
niedawno przetrwałam nic bez snu i następnego dnia poszłam do szkoły, więc jutro (a właściwie już dziś) może też mi sie uda...
No mi też się już ferie kończą (blee!), ale chyba będę oglądać. Na pewno oglądnę "Casablancę", bo "Lot..." juz kiedyś był w tv to pewnie jeszcze powtórzą. Później się będzie na lekcjach odsypiać :D
ja mimo wszystko wole tv (chociaż tak do końca nie wiem co wolę bo radiowo nie próbowałem :P), może to pójście na łatwizne ale lepiej jednak widzieć :)
Ja mam dzisiaj prawdziwy maraton
20.00 - Prison Break
Potem ok. godziny przerwy
22.10 - o ile dobrze pamiętam - Lot nad kukułczym gniazdem
potem albo Casablanca albo cosik na dvd
a potem oscary do rana :) Uwielbiam potem w szkole zasypiać na lekcjach hehe ciekawe co p. profesor od wfu na to hehe :) Miłego oglądania ceremonii wszystkim!!
Nie oglądajcie dziś Casablanci na kanale 1 !!! Powód ? Film będzie emitowany w kolorze !!! Co też sprawi że straci połowę swojego uroku.
Lepiej zaopatrzyć się w jakieś DVD z filmem typu Ben Hur czy ja wiem Doktorem Żywago , rozrywka murowana a i te filmy są dłgie i ciekawe więc nie zaśniecie.pzdr. :)
Zapraszam Ciebie i innychna www.projektdvd.pl
Zapraszam do zarejestrowania sie i komentowania..wkrotce ciekawe konkursy :)
P.S. ja tez dzisiaj siedze :)..a z DVD obejze sobei przed Oscarami filmik "Any Given Sunday"- mam do neigo duzy sentyment :)
Mnie podobnie jak w zeszłym roku nie zabraknie przed tv. Choć dziś jest ostatni dzień ferii, jutro o 8.00 mam giga pracę klasową z polaka i musze skończyć czytać "Lalkę" to i tak nie stoi mi to na przeszkodzie by dziś na żywo zobaczyć gale Oscarową.
Nie zaśnijcie tylko...polecam małą czarną bez cukru i mleka! :)
I ja tam też będę, jak co rok. A że następnego dnia do szkoły? Cóż - nauczycele jakoś przeżyją jeden dzień beze mnie xD
Mnie oczywiście też nie zabraknie ale tak na wszelki wypadek będę wszystko nagrywać, jak bym zasnęła :))) Zaopatrzyłam się już w yerba mate, więc może nie zasnę. Dla osób, które nie znają rozkoszy którą jest yerba mate: to herbata, która pobudza i dla osób które piją ją pierwszy raz smakuje jak zielone błoto ale osoby wtajemniczone w jej cudowny smak nie mogą się bez niej obejść. Ja należę do osób, które przepadają za mate. Polecam więc tę herbatkę i gwarantuję pełną trzeźwość następnego ranka w szkole :))) (oczywiście jeżeli mate będzie dobrze zaparzona i odpowiednio mocna)
Ja będę oglądać Oscary z koleżanką i razem z nią pić yerba mate, a następnego dnia szczęśliwe pójdziemy na sprawdzian z matematyki :)))
pozdrawiam!!!
no u mnie jest inaczej lubie bardzo yerba mate i pije prawie codziennie ale wręczania oskarów nie oglądałem i dobrze, wolałem sobie w dzień degustować mate, a przy okazji jaki gatunek pijasz i gdzie się w mate zaopatrujesz bo na allegro cos ostatnio mało tego trunku. Ja popijam mate od premiery argentyńskiego filmu Bombon el perro gdzie oczywiście mate była tez jednym z bohaterów. Przy okazji zauważyłem że prawie w każdym filmie argentyńskim czy urugwajskim widać jak ludzie popijają mate. Pozdrawiam!
Od tamtego roku zacząłem i mam zamiar kontynuować swoją oscarową tradycje xD!!! Pozdrwiam wytrwałych!
Ja również już od paru lat oglądam to wydażenie i napewno w tym roku nie zabraknie mnie wśród widzów...
P
Ja ogladam;]] to znaczy postaram sie, ale mysle ze mi sie uda;)) w poniedziałek szkoła pierwszy dzien po feriach..;)) najwyzej bedzie sie spało na lekcjach;DD
pozdro;DD:*:*:*
Powiem wam, że po raz pierwszy oglądałam "Lot nad kukułczym gniazdem" :D Świetny film. W ogóle moim zdaniem filmy z "czubkach" zawsze są fajne, nie sądzicie? ;) A teraz odeszłam na chwilę od telewizora hehe Ktoś tu pisał o yerba mate hehe patrzcie, akurat mam w domu! haha Ale chodzi o to, że ja nie chcę być trzeźwa w szkole, bo to takie fajne uczucie, kiedy nagle ręka przestaje być odpowiednią podporą i łeb leci na ławkę z głośnym hukiem :):):):)::):)
No ludzie, ależ to nasze studio oskarowe jest beznadziejne! Dobrze, że jest internet, dzięki temu wiem, jak pięknie Kidman wygląda :)
o zaczelo sie juz [chyba], a ja tv w pokoju nie mam ale i tak spac musze isc bo 2 gozdziny mi zostaly do pobudki :P hehe lookne jutro co[oskara?? hehe], kto i za co dostal(a)
Powiedziałam "Kidman"? Miałam na myśli Reese Witherspoon! (a wydawało mi się, że fiolety są nietwarzowe) Gdzieś mi mignęła Winslet w miętowej kiecce (co za koszmarny kolor), mam nadzieję, że krój sukni ją uratuje.
Czekam na resztę :)
Ja oglądam bez dźwięku, może jest gdzieś w oryginale? Tylko chciałabym obejrzeć "red carpet" a nie trzech kolesi (a jednego już nawet kiedyś widziałam), ani specjalnie urodziwych, ani ubranych...
Ja co roku oglądałem w oryginale na Pro7, ale już z pół roku temu mi go wyłaczyli z kablówki, więc skazany jestem na TVP1... :(
Jeden taki, co wiersze pisze i jedną powieść popełnił. Znaczy: filmoznawca. Pozostałych dwóch nie znam, ale brzydcy, jak noc.
Może łapanka była i nikt inny nie chciał przyjść?
w końcu ta transmisja znana jest z kompromitacji prowadzących (którą przebija tylko ignorancja tłumacza)... więc pewnie musieli kogoś zaszantażować, żeby przyszedł
Też co roku oglądałam na pro7 i też niestety w tym roku już nie mam takiej możliwości, strasznie jest oglądać w TVP :( załamac sie idzie ;(