Słuchajcie kochani, szukam filmu, widziałam go 10 lat temu albo dalej. Jestem na 90 % pewna, ze gra tam C. Ricci z tego co pamiętam akcja dzieje się w jakimś miasteczku i jest tam ksiądz, giną ludzie w taki sposób jak pokazują jakieś stare zdjęcia. np na zdjeciu jest gość który ma rysę nad głowa i potem własnie jakoś tak gnie inny facet, ciężko mi to opisać, bo prawie nie pamietam i też nie jestem pewna co do aktorki. Jakby komuś coś świtało to będe wdzięczna. Ahaaaa a tytuł był coś od słowa "widzowie", "gapie"....

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
browarek22

http://www.filmweb.pl/Zgromadzenie ?

Kate_Bennet

Też myślałam, że to ten film ale tam nic nie ma o zdjęciach :(

browarek22

Pierwsza ciekawostka "Kiedy ksiądz Bernard jedzie autostradą, dostrzega na moście postaci ze zdjęć i rzeźb, mija most i chwilę potem dochodzi do wypadku ".

Kate_Bennet

kurcze może :D

Kate_Bennet

To nie ten film :(

browarek22

Tzn obejrzałeś i wiesz na pewno?

Kate_Bennet

Tak, własnie skończyłam ogladać Zgromadzenie i to na stówe nie ten :/ W tamtym konkretnie chodziło o stare zdjęcia na których były postacie i coś jeszcze jak np rysa na zdjęciu nad głową i potem ktoś ginął, bo mu głowe obcinało i główna bohaterka jak już sie spostrzegła, że ludzie będą tak ginąć jak coś tam zdjęcie pokazuje to próbowała temu zapobiec...

browarek22

A to w takim razie nie mam pomysłu co to może być.

Kate_Bennet

Kurcze, szkoda ale bardzo dziękuje, Zgromadzenie fajny film :)

browarek22

No właśnie muszę obejrzeć jak najszybciej.

browarek22

Zaraz go włącze niech gdzieś w tle leci, zobaczymy ale wątpie.

browarek22

Może Omen? Tam były jakieś białe rysy na zdjęciach osób, które po paru dniach umierały. I był ksiądz, który potem zginął.

Paula_TV

Nieee, tu o dziecko chodzi :)

browarek22

Znalazłeś może ten film?

Kate_Bennet

Nie, nie znalazłam ;) :(

browarek22

Szkoda czasem sobie myślę co to mógł być za film, bo "Zgromadzenie" na pewno jednak nie, obejrzałam i już wiem.

Kate_Bennet

Ja też się uparłam na Ricci, a może wcale nie grała.. kurde jestem pewna, że grała, bo jej nie lubie, na bank to była ona i w tym filmie mnie się podobała! :) Chodzi o zdjęcia , stare zdjęcia, czarno białe na których jest człowiek. To jest normalne zdjęcie ale np nad nim ( na zdjęciu) jest rysa, my byśmy powiedzieli, że stary aparat..., że to błysk albo zdjęcie się zgniotło.. No cos w tym stylu. A tu chodzi o to, że zdjęcie pokazuje jak "ktoś" umrze, że ta rysa obetnie głowe kolesiowi ze zdjęcia. Ja już nie wiem jak naprowadzić na film... :( :(

browarek22

Jakieś minimalne skojarzenia z Shutter mam, ale to pewno też nie to.
Ps. Przepraszam, że parę razy zrobiłam tu z ciebie faceta (eś).

Kate_Bennet

Nieeee, kochana to nie to :( nie szkodzi to wina nicka ;)

browarek22

Zdjęcia przepowiadające śmierć brzmią jak:
http://m.filmweb.pl/3.Oszukac.Przeznaczenie

Mi_ikani

Nieeee :( ale podobne i akcja dzieje sie w starym miasteczku i jest tam ksiądz :)

browarek22

Najprościej wejść na srtonę tej aktorki i przewertować wszystkie filmy w jakich grała . Powodzenia :)

nathalie34

Nie ma, to było tyle lat temu, pewnie ogladałam jakieś dwa filmy, jeden z Ricci i mi sie wszystko pomieszało :( ehh, moze kiedys na niego trafie przypadkiem.

browarek22

Brzmi jak jedna z części oszukać przeznaczenie (chyba 3), ale tam były kolorowe zdjęcia.

Belief

Nie, nieeeee :)

browarek22

W Omenie był podobny motyw ze zdjęciami, o ile dobrze pamiętam.

martadrw

nie, widziałam te filmy :/