Słuchajcie kochani, szukam filmu, widziałam go 10 lat temu albo dalej. Jestem na 90 % pewna, ze gra tam C. Ricci z tego co pamiętam akcja dzieje się w jakimś miasteczku i jest tam ksiądz, giną ludzie w taki sposób jak pokazują jakieś stare zdjęcia. np na zdjeciu jest gość który ma rysę nad głowa i potem własnie jakoś tak gnie inny facet, ciężko mi to opisać, bo prawie nie pamietam i też nie jestem pewna co do aktorki. Jakby komuś coś świtało to będe wdzięczna. Ahaaaa a tytuł był coś od słowa "widzowie", "gapie"....
Pierwsza ciekawostka "Kiedy ksiądz Bernard jedzie autostradą, dostrzega na moście postaci ze zdjęć i rzeźb, mija most i chwilę potem dochodzi do wypadku ".
Tak, własnie skończyłam ogladać Zgromadzenie i to na stówe nie ten :/ W tamtym konkretnie chodziło o stare zdjęcia na których były postacie i coś jeszcze jak np rysa na zdjęciu nad głową i potem ktoś ginął, bo mu głowe obcinało i główna bohaterka jak już sie spostrzegła, że ludzie będą tak ginąć jak coś tam zdjęcie pokazuje to próbowała temu zapobiec...
Może Omen? Tam były jakieś białe rysy na zdjęciach osób, które po paru dniach umierały. I był ksiądz, który potem zginął.
Szkoda czasem sobie myślę co to mógł być za film, bo "Zgromadzenie" na pewno jednak nie, obejrzałam i już wiem.
Ja też się uparłam na Ricci, a może wcale nie grała.. kurde jestem pewna, że grała, bo jej nie lubie, na bank to była ona i w tym filmie mnie się podobała! :) Chodzi o zdjęcia , stare zdjęcia, czarno białe na których jest człowiek. To jest normalne zdjęcie ale np nad nim ( na zdjęciu) jest rysa, my byśmy powiedzieli, że stary aparat..., że to błysk albo zdjęcie się zgniotło.. No cos w tym stylu. A tu chodzi o to, że zdjęcie pokazuje jak "ktoś" umrze, że ta rysa obetnie głowe kolesiowi ze zdjęcia. Ja już nie wiem jak naprowadzić na film... :( :(
Jakieś minimalne skojarzenia z Shutter mam, ale to pewno też nie to.
Ps. Przepraszam, że parę razy zrobiłam tu z ciebie faceta (eś).
Najprościej wejść na srtonę tej aktorki i przewertować wszystkie filmy w jakich grała . Powodzenia :)
Nie ma, to było tyle lat temu, pewnie ogladałam jakieś dwa filmy, jeden z Ricci i mi sie wszystko pomieszało :( ehh, moze kiedys na niego trafie przypadkiem.