Dzień dobry, szukam filmy, a raczej serialu fantasy. Oglądałem go jako dziecko, a zatem to nie jest nowy film/serial co za tym idzie pamiętam z niego bardzo nie wiele. W głowie mam wygląd aktora grającego główną role - nie wiem czy prawidłowy, ale wydaje mi się, że miał blond kręcone włosy, takie mini afro. Posiadał od fragment klucza, który mógł otworzyć wrota zła. Był ścigany przez "demona" bez nosa, jego twarz wyglądała trochę jak bez skóry, po prostu zgnite mięśnie/ścięgna i brak oczu - czarna pustka. Był tam też zakon siostr, które w grocie pod zakonem pilnowały ogromnych drzwi/wrót w których czaiło się zło. Jedna z siostr posiadała drugą połowę wspomnianego wcześniej klucza. Główny bohater, gdy spotkał się z tą zakonnicą to wiadomo - się w sobie zakochali. Pamiętam jeszcze, że jak te wrota zostały otwarte wyleciały z nich małe "demony" ? wyglądały trochę jak harpio-nietoperze z ludzką głową "trupa" ? Tyle pamiętam, wiem że to zagmatwane i mogłem coś pomylić, ale bardzo mi zależy na tym serialu.