Witam , film którego szukam jest dość mętny fabularnie dlatego nie spodziewam się cudów, za to plusem jest to, że to typowa produkcja lubiana przez nasze polskie stacje.
Film leciał albo na tvp2 albo coś w ten deseń ładnych pare lat temu i stworzony na oko gdzieś w latach 80/90, anglojęzyczny.
Bohaterką jest tleniona blondynka z grzywką o łagodnych rysach twarzy. Chyba rozwodzi się z mężem w wyniku czego przechodzi dość nieprzyjemne procesy sądowe . Małżonek zwie się Herbert , bowiem pada wiekopomne zdanie (chyba w gabinecie adwokata) "Niech Cię szlag Herbert, niech was wszystkich szlag!!"
. Dostaje chyba ładny ekstrawagancki samochód , co nie cieszy ja zbytnio.
Jakimś cudem postanawia dać mężowi szansę i (o mamo) zgadza się na trójkąt z nim i z babką z którą on miał romans. Odbywa się to na jachcie i kiedy blond bohaterka znika by dolać sobie szampana, podgląda jak jej towarzysze kleją się do siebie. Wtedy wpada w szał. Chyba ma z Herbertem dziecko.
Wiem, opis szałowy jakkolwiek film nieciekawy, jednak mam do niego z kumpelą sentyment i fajnie by było go odnaleźć :D