Witam... Szukam filmu którego tytułu nie pamiętam, a widziałem go około siedem może osiem lat temu.
Co pamiętam z filmu:
Film opowiada o tym jak ludzkość osiągnęła duży poziom w zakresie technologii ale z nieznanych przyczyn upadła a na jej pozostałościach powstała nowa dosyć prymitywna cywilizacja.
Główny aktor pochodzi z czasów sprzed upadku ludzkości i jakimś cudem trafia do czasów w których wykształciła się już druga cywilizacja.
Główny aktor dosyć często chodził do jakby ruin galerii lub czegoś w tym stylu, po to żeby rozmawiać z sztuczną inteligencją która wyświetlała się na hologramie w postaci (chyba) czarnego mężczyzny.
W pózniejszym etapie filmu główny aktor chodził do tych ruin aby odnalezć jakieś ważne książki.
W pewnym momencie główny aktor zapoznaje się z kobietą z nowej cywilizacji która opowiada mu o tym co się wydarzyło oraz informuje go że jest jedną z nielicznych którzy potrafią mówić jeszcze jego językiem.
Więcej nie pamiętam,aczkolwiek uważam że te informacje są dobrymi wskazówkami i mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto mi pomoże w odnalezieniu tytułu tego filmu :)
Pozdrawiam :)
Trochę, nawet troszeczkę ;) pokręciłeś, ale ogólnie opis może być.
( nie tak, ze cywilizacja upadła, choć to oczywiście też, ale to była podróż w przyszłość i to baaardzo odległą :)
O to pytałeś:
https://www.filmweb.pl/Wehikul.Czasu
a na tym filmie się wzorowali/był wcześniej:
https://www.filmweb.pl/film/Wehiku%C5%82+czasu-1960-31886
( moim zdaniem o wiele lepsze, ale to zależy jak kto lubi starocie ;)
Hej.. Wielkie dzięki za podanie tytułu filmu!
I tak masz rację że trochę przekręciłem, ale tak jak pisałem - film widziałem już dobre kilka lat temu - i trochę ciężko było sobie szczegółowo poprzypominać
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za trud znalezienia tego ,,starocia'' :)
Pozdrawiam
Proszę bardzo :)
Ten film akurat znam dobrze, więc szukanie nie było konieczne i od razu wiedziałem co i jak.
Dobrze też, że wpisałeś dużo detali i wszystko co pamiętasz, bo to zawsze pomaga, choć czasem niektórzy "szukacze" twierdzą, że za dużo szczegółów im utrudnia pomoc i znalezienie filmu...
Również pozdrawiam i miłego oglądania po latach ;)