Byłam bardzo młoda oglądając ten film (teraz mam 33 lata), więc podejrzewam, że była to produkcja z lat osiemdziesiątych/dziewięćdziesiątych. Niestety nie pamiętam zbyt dobrze fabuły, ale jedna z początkowych scen zapadła mi głęboko w pamięć, bo wtedy była dla mnie mocno przerażająca :) Nie wiem nawet czy zdołałam obejrzeć cały film, czy tak mnie wystraszył, że odpuściłam. W każdym razie: pamiętam, że ktoś jechał samochodem drogą przez las (nie mam pojęcia czy była to para, czy większa liczba osób) i pasażer/ka wyglądał/a przez boczną szybę przyglądając się krajobrazowi za oknem, czyli szybko mijanym drzewom. W pewnym momencie oczy pasażera/ki dostrzegły jakiś ruch wśród drzew, jakby uciekającą kobietę (chociaż z tego co pamiętam - nie było to tak jasno pokazane, to raczej taka migawka - albo pamięć mnie zawodzi). Co dalej..., już w ogóle nie mam pewności. Może połączyłam sobie motywy dwóch różnych filmów, ale chyba pasażerowie tego samochodu się zatrzymują i wysiadają z wozu, żeby sprawdzić co to było. Wchodzą do lasu i na jednej z gałęzi drzewa znajdują albo ślady krwi, albo skrawek oberwanego materiału, albo jedno i drugie... Kojarzę, że lądują potem w jakimś domku w lesie i rozgrywa się tam jakaś straszna historia, ale żadnych szczegółów nie pamiętam... :/
Ten film siedzi mi w głowie od lat, a szczególnie ta scena z lasem.
Ktoś coś kojarzy???? Proszę o pomoc :) Z góry dziękuję :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ItRubsLotionOnItsSkin

otyw z samochodem, lasem i domkiem występuje tutaj http://www.filmweb.pl/film/Droga+%C5%9Bmierci-2003-112232 ale pewnie nie o ten film chodzi aczkolwiek polecam go.

ItRubsLotionOnItsSkin

Może któraś część Drogi bez powrotu?

ItRubsLotionOnItsSkin

Chyba żaden z wymienionych przez Was filmów, bo jak już wspomniałam - byłam smarkulą kiedy widziałam go w tv, więc ten film musi mieć przynajmniej z 18-20 lat :) Mimo wszystko dziękuję za podpowiedzi - nie przestanę szukać :)

ItRubsLotionOnItsSkin

Tak myślałem,że za młody film podałem. Czyli trzeba szukać coś z przed 2000r. albo początki 2000r. Chociaż mi się wydaję że jest to coś młodszego jednak ;)

Guti89

myślę, że mogą to być lata 80/90 :) Dlatego tak ciężko mi znaleźć :)

ItRubsLotionOnItsSkin

Możliwe :) Przepatrzyłem u mnie w obejrzanych z tych starszych, ale nic mi nie pasowało do Twojego opisu niestety.

Guti89

mimo wszystko - dzięki wielkie za starania :)
może ktoś jednak wpadnie na jakiś pomysł, bo się zadręczę na śmierć :)

ItRubsLotionOnItsSkin

A może słynne "Martwe zło" stara wersja:
http://www.filmweb.pl/film/Martwe+z%C5%82o-1981-30709

rocky_filmaniak

Już sprawdziłam - niestety nie, chociaż początek podobny. I właśnie tak zapamiętałam obraz: szaro-brązowy, ponury, przytłaczający, zwiastujący coś okropnego :)

ItRubsLotionOnItsSkin

Sprawdź jeszcze to:
http://www.filmweb.pl/film/Las-1982-117179

rocky_filmaniak

sprawdzę na pewno, wielkie dzięki :)

ItRubsLotionOnItsSkin

To niestety też nie "The forest" z 1982r. :/

ItRubsLotionOnItsSkin

No szkoda, niestety chyba już nie będę w stanie ci pomóc, bo tych starych horrorów za dużo nie widziałem, ale zobacz jeszcze w tym temacie : http://www.filmweb.pl/forum/horror/Filmy+grozy,+kt%C3%B3rych+akcja+toczy+si%C4%9 9+w+lesie,1372087
zwróć uwagę na tytuły od "klajsterbelej" jest tam kilka starszych.

rocky_filmaniak

Przeglądałam ten wątek zanim wrzuciłam własny temat - nic mi tam nie świta :(
Mimo wszystko jestem wdzięczna za pomoc :)

Boję się, że się okaże, że ten film powstał jedynie w mojej głowie, hhuue huuee :)

ItRubsLotionOnItsSkin

hehe no skoro to było szmat czasu temu to kto wie;), ale znalazłem jeszcze jeden temat http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Filmy%2C+kt%C3%B3rych+akcja+dzieje+si%C4%99+w+ lesie+lub+le%C5%9Bnych+chatkach,2335328 i tytuły od "Shmotz"
ale powiem ci, że dzięki twojemu tematowi, znalazłem kilka ciekawych starych horrorów, które dodałem do listy 'chcę obejrzeć', hehe więc to ja dziękuję ;)

rocky_filmaniak

:) Ja też nie skupiam się w pełni na szukaniu swojego "wyimaginowanego" filmu, bo w trakcie znajduję mnóstwo pozycji, które mnie ciekawią :)

Może lepiej poczytam jakąś książkę, bo przecież tutaj można siedzieć całymi dniami :)

ItRubsLotionOnItsSkin

Przejrzałam propozycje "Shmotz" - nic, nada, nothing....

Serio, zaczynam wątpić w to, co rzekomo kiedyś widziałam :)

ItRubsLotionOnItsSkin

hehe i tylko dochodzą nowe tytuły a i tak, (przynajmniej ja) nigdy wszystkich nie obejrzę bo mam chyba ok 900 na liście...;)

rocky_filmaniak

Mam podobnie :) Wrzucam tyle filmów na listę do obejrzenia, że potem nawet po tytułach nie mogę skojarzyć :)

ItRubsLotionOnItsSkin

Troszeczkę podchodzi mi to pod Gothikę, ale tam nie było chatki w lesie i film z 2003.

Andrzejek324

Gothika z Haliną B. i Penelopą? Dobry film, ale to zupełnie nie to :) I zdecydowanie za młody :)

ItRubsLotionOnItsSkin

Niestety, ale większość filmów pasujących chociaż trochę do opisu kojarzy mi się z okresem od 2000 roku wzwyż.

Andrzejek324

Będę cierpliwie czekać, aż znajdzie się jakaś dobra dusza, która potwierdzi istnienie tego filmu i rozwieje moje wątpliwości co do mojego zrównoważenia psychicznego :)

ItRubsLotionOnItsSkin

podbijam :)
nikt, nic? :( :(