znak gwałciciela

użytkownik usunięty

Szukam filmu sprzed co najmniej 25 lat (lub starszego) z którego bardzo wyraźnie pamiętam, że bohaterka
zostaje zgwałcona wieczorem w parku przez mężczyznę ze znamieniem na twarzy a gdy rodzi dziecko to ma
ono takie samo znamię. Ten widok powoduje, że kobieta umiera. Film chyba norweski, akcja w XIX wieku lub l. 20-
30.

użytkownik usunięty

Film widziałam w telewizji kiedy były tylko 2 programy.

użytkownik usunięty

Odświeżam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Gvvalciciel_z_Kabackiego

Już jesteś zgłoszony.

Gvvalciciel_z_Kabackiego

Zgloszony do pewnego Wydzialu...Chyba wiesz o co chodzi.

elase

Chyba wiesz gdIe to mam... I tobie tez 3===D

Gvvalciciel_z_Kabackiego

Wiem jedno-ktos juz z pewnoscia siedzi ci na ogonie.Chyba wiesz o co chodzi.

użytkownik usunięty

odświeżam

dołączam się do pytania, tez poszukuję tego filmu

użytkownik usunięty

Znamię było w kształcie czarnego okrągłego pieprzyka na policzku.

Też oglądałam ten film baaardzo dawno temu, a ponieważ dopiero zaczynałam jako wielbicielka horrorów, to ten film zrobił na mnie duże wrażenie, szczególnie właśnie główny bohater. Tak, że jego twarz miałam od razu przed oczami, ale nie mogłam skojarzyć nazwiska. Ale teraz już wiem to ten pan :) http://www.filmweb.pl/person/Richard+Thomas-10053
I jak mi sie wydaje to ten film http://www.filmweb.pl/film/You%27ll+Like+My+Mother-1972-147581
Nie ma opisu, ale kojarzę sobie jakieś akcje z nożycami i matką

hella_266

tu jest opis http://www.primewire.ag/watch-84444-Youll-Like-My-Mother

epka

Niestety niewiele pamiętam z treści oprócz właśnie głównego bohatera i urodzeniu się dziecka ze znamieniem, ale syn chory psychicznie pasuje.

użytkownik usunięty
hella_266

Dzięki, ale nie jestem pewna czy to ten film. Film, którego szukam rozgrywa się w XIX w lub w l 20/30 i pokazuje tragedię zgwałconej kobiety. Ostatnia scena filmu to jej smierć na widok urodzonego dziecka.

dokładnie, szukamy tego samego filmu! opis tego powyżej też mi się nie zgadzał

użytkownik usunięty
epka

No to musimy znaleźć :)

No to szkoda, widać w niejednym filmie gwałciciel ze znamieniem rozsiewa swe DNA ;) Ja jednak pomimo tego opisu dałabym filmowi szansę bo jakoś te sceny o których mówisz dziwnie mi do tego filmu pasują, być może są wspomnieniami matki tego psychicznego syna. Co do filmu to jestem pewna, że wyżej wspomniany przeze mnie aktor gwałcił kobietę, został ( chyba ) zaciukany nożycami, a film kończy scena w której kobieta rodzi dziecko z identycznym znamieniem na policzku, patrzy na nie i krzyczy.

użytkownik usunięty
hella_266

Niestety, nie sprawdzimy, bo nie ma tego tytułu na torrentach, ale dzięki. Przejrzę dokładnie zdjęcia z tego filmu. Chociaz ten "mój" wydawał mi się poważnym norweskim dziełem a nie jakimś kiczem kl. B, no ale oglądałam go jako małe dziecko ;)

użytkownik usunięty

Przepraszam, to nie kicz, z urywków wygląda całkiem przyzwoicie.

Być może oglądałyśmy całkiem różne filmy. Wiem po sobie, jednak,że pamięć jest dziwna. Ja przez lata szukałam jednego filmu, do którego byłam pewna, że był hiszpański, a jak się okazało był produkcji szweckiej :)

użytkownik usunięty
hella_266

Ależ oczywiście, że pamięć jest dziwna. Ja kiedys szukałam filmu o chłopcu, który był przebierany za dziewczynkę i mordował ludzi. Wydawało mi się, że to był wysmakowany thriller kryminalny a to był slasher, nota bene uznany za jeden z najgorszych filmów wszechczasów:)))