Jak na pierwszy fabularny film Magdaleny Piekorz "Pręgi" to obraz bardzo dobry, poruszający i przejmujący przede wszystkim. W ciągu 90 min. reżyserka wprowadza nas w świat wiecznej udręki, krzywd i spodlenia. Ukazuje nam młodego Wojtka, który katowany przez ojca w dzieciństwie, staje się do niego podobny będąc już...
Pytam sie ponieważ, szukam ambitnego filmu ze scenami bitew. Potrzebne mi to jest do matury. :) Z góry dzięki za pomoc.
Film bardzo podobny do S.W.A.T.
I tam byla taka scena jak opancerzony wozik rozwalil drzwi od hangaru na lotnisku mlotem z takim usmieszkiem ;] Gdzie siedzieli terroryści w kominiarkach (moja ulubiona scena)
Z góry dzięki za odpowiedź
Poszukuję filmów ze scenami walk europejskich wojów/żołnierzy/rycerstwa z czasów średniowiecza lub wcześniejszych. Mogą to być zarówno wielkie bitwy jak i pojedynki jeden na jeden. Mogą nawet być z elementami legend.
no kuż zaczęły się spekulacje ... powołali sobie komisję w składzie odpowiednim - Filip Bajon - reżyser filmowy, przedstawiciel Zarządu Stowarzyszenia Filmowców Polskich; Feliks Falk - reżyser filmowy i scenarzysta; Barbara Hollender - krytyk filmowy; Maciej Karpiński - scenarzysta; Stefan Laudyn - dyrektor...
Czy oglądał ktoś wszystkie części tego filmu?Co o nim sądzicie?Czy może też ktoś z was był na zlocie czarodziejów w Poznaniu?Dla mnie ten film jest wspaniały.Oglądałam wszystkie 3 części.Już nawet po kilka razy przeczytałam wszystkie tomy tej serii (a jest ich 5). Pozdrawiam!
Mam wielki projekt do zrobienia w szkole. Che zrobic wlasny niskobudzetowy film. Najgorzej jest z pomyslem. Chce zeby to bylo cos zaskakujacego. Cos strasznie dramatycznego. Moze to byc cos w stylu DNIA SWIRA (znacznie bardziej dramatyczne), gdzie bohater nie moze odnalezc wlasnej tozsamosci. Koniec ma byc najlepszy....
więcej
Witam. Mam pytanko. w jakim filmie bohater musial wybierac pomiedzy dobrem a dobrem ? poki co mam tylko spidermana...
prosze o pomoc i pozdrawiam