Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Patrząc na dokonania kina, często wysnuwa się jeden wniosek : Orginał najlepszy i po co było kręcić kontynuacje??. Wiadomo, że producenci idą za falą i jeśli pierwowzór osiągnął jakiś, komercyjny niekoniecznie, ale kasowy sukces, dąża do wypuszczenia na świat kolejnego dziecka. Niektóre kontunuacje są naprawde dobre...

więcej

Jakbyscie mieli porównywac Shreka 2 z takimi filmami jak "Gdzie jest Nemo" czy kurde tam epoka lodowcowa i reszta to co by było najlepsze???????? Shrek2 byl wyjebany w kosmos a tamte filmy komputerowe to nie wiem bo wszystkich nie ogladałem.

Elllo!! Troche wypadne z reguły tematów "własnych wypowiedzi", ale mam pytanie! Otóż, dobrze już tego nie pamiętam, ale była taka piosenka, chyba grupy Miłość, grana w tym filmie ("Sztos") w takim pubie, gdzie wszyscy dobrze się bawili ;)) i wiem że jakoś w refrenie szło "...kolorowe sny...", ale nie wiem jaki jest...

Czy może ktoś już widział "Osade"? Ostatno mam mało czasu ale lubie taki filmy więc jak ktoś już ją oglądał to może coś o niej powiedzieć bo niewiem czy mam kołować na niego TIME. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gdzie tu się dodaje filmy recenzje itd (Jestem nowy)

Tego dowiedziałam się dzisiaj przeglądając stronę internetową w poszukiwaniu repertuaru kin. Kino to nie kultura, nie sztuka lecz jedynie lekka milsza rozrywka. Kulturą jest teatr i inne jej dobytki o wyższym statusie społecznym. Ech a łudziłam się, że niektóre filmy miały coś wspólnego ze sztuką....

posłuchajcie uważnie ostatnio przeglądałem dużo blogów i doszedłem do wniosku że czas zrobić coś nowego uwaga lecimy
dzisiaj o godzinie 23.20 leci świetny film pt " podziemny krąg" pora jest troszkę późna szczególnie dla osób które mają na jutro na 8 do szkoły\
paln jest taki dzisiaj obejrzymy ten film a jutro w...

Najnowszy film Pedro Almodóvara "Złe wychowanie" spotkał się ze sprzeciwem członków partii Liga Polskich Rodzin. Ciag dalszy na moim blogu i odpowiedz Gutek Film...

Mam amerykańskie wydanie horroru RING - przywiozłem sobie je ze Stanów. Chętnie je sprzedam, albo jeszcze lepiej wymienię się na jakiś inny fajny film na DVD (tylko oryginały).
Płyta jest niemalże nieużywana.
Region 1, bez polskich napisów, w dodatkach trailer i świetny piętnastominutowy filmik w stylu nagrania,...

Znacie może jakieś filmy o amerykańskich gansterach?
Opisujące życie w gettcie i porachunki między gangami itp.