Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam
Poszukuję filmu ( horror ) wydaje mi się ,że jest dość stary (coś pokroju czy boisz się ciemności , gęsia skórka i opowieści z krypty w jednym ) grupka dzieciaków spędza wakacje razem , czy też są na jakimś obozie i nagle zaczynają się dziać dziwne zjawiska pamiętam kila scen , skakali z klifu do wody , nie...

więcej

Witam, po głowie chodzi mi film, którego nazwy za chiny nie potrafię sobie przypomnieć.
Generalnie akcja filmu działa się gdzieś w niemieckiej wiosce wysoko w górach lub w Austrii. Do wioski zjawia sie obcy mężczyzna, który bodajże później okazuje się być dorosłym już synem, który chce odbić własną rodzinę z rąk...

Szukam tytulu filmu, chodzilo w nim o to ze po jakiejs katastrofie/wypadku, na swiecie pojawily sie cienie/duchy osob niezywych, i byly widoczne przez kilka minut dziennie. Wylecial mi tytul z glowy...

Zarys fabuly to: byl jakis wypadek w elektrowni(?) czy laboratorium(?), ktory spowodowal ze na ziemi lub w tym...

?

Poszukuję serialu dla młodzieży, który emitowany był w TVP jakieś nawet 30 lat temu podczas ferii zimowych lub wakacji. Opowiadał o osobnikach zamieszkujących podziemia. Nie miały one człekokształtnego wyglądu, ale postać ludzką potrafiły przybrać, gdy odwiedzały powierzchnię. Na ziemi przebywać długo nie mogły, bo...

Witam!

Już wielokrotnie pytalem się na tym forum o filmy, których pojedyńcze fragmenty utkwily mi w pamięci.

Ostatnio naszlo mnie wspomnienie. Film z lat 2000-2014 max. xix w lub pierwsza pol. xx. Scena w sklepie gdzie dwie dziewczynki probują cos kupic za zlote monety (otrzymaly je od jakiejs magicznej isotny...

więcej

1. Proszę zgłaszajcie tu wszystkie filmy o capoeira (capoeirze ?) , jakie znacie. Nie muszą być to filmy brazylijskie.
2. Poszukuję amerykańskiego filmu dokumentalnego o tym, jak CIA pomagała w latach 80-tych XX wieku opozycji antykomunistycznej w Polsce i Afganistanie. Ten film całe lata temu leciał w polskiej...

Nie mogę znaleźć informacji o filmie. Czy FW będzie bojkotował wszelkie informacje?
https://film.wp.pl/malowany-ptak-to-trzygodzinna-podroz-przez-pieklo-niewielu-wy trwalo-do-konca-6420838002415745a

znalazłem: https://www.filmweb.pl/film/Nabarven%C3%A9+pt%C3%A1%C4%8De-2019-592731

Znikły moje oceny aktorów i ludzi filmów, ma ktoś to samo?

Szukam filmu o I wojnie światowej. To był chyba francuski film. Był to chyba jego początek. Widziałem scenę gdy, żona ( piękna brunetka ) odprowadzała męża na pociąg, którym ten miał odjechać na front. Była bardzo przygnębiona wybuchem wojny. Zaraz po odjeździe męża poznała mężczyznę z którym szybko poszła do łóżka....

więcej