Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

A film jest naprawdę o relatywizmie, o braku tzw. prawdy o życiu i świecie, o zagubieniu być może..,.

Czytałam niedawno opis filmu na jednym z portali streamingowych, którego główne motywy to te zawarte w tytule. Film zdaje się nowy.

Czy ktoś kojarzy?

Cześć szukam filmu.
Historia jest o dzieczynie/potworze która jest kanibalem?
Pamiętam że ratuje jąfacet przed zabiciem przez innego/ okazuje sie że ona jest zdeformowana a na końcu zabija i pożera mu rodzine mu rodzine. Pamiętam jeszcze że facet był grubawy i trzymał ją w domu albo w piwnicy.

Witam, szukam filmu. Niewiele o nim wiem, ale pamiętam, że to było utrzymane w kilamcie Westernu. Coś w stylu westernowa komedia. Pamiętam, że była tam taka scena i ogonie akcja, że gość chodził z prostytutką, przychodził po nią do "pracy" a prywatnie mówiła mu, że z seksem chce poczekać do ślubu. Ktoś kojarzy?

Hej. W jakim filmie byla akcja, ze podnosza na linach zwisajacych z helikoptera jakas duza skrzynie/sejf/a moze auto? I Tak leca z tym przez miasto miedzy wiezowcami.

Szukam filmu, chociaż istnieje szansa, że może to był odcinek jakiegoś serialu pokroju "Tales from the crypt".

Akcja wydaje mi się, że działa się w latach 80.
Mieliśmy głównego bohatera, jego dziewczynę i bliskiego przyjaciela. Typowe nastolatki i zbliżająca się "prom night". W pewnym momencie pojawia się inna...

Cześć mam pytanie do studentów, absolwentów bądź po prostu znawców kina co sądzicie o Polskich uczelniach. Mam takie opcje i która szkoła da mi możliwości i wystarczającą wiedze zastanawiam się głównie nad Warszawą i tu są 2 uczelnie:
Wajda School- tu tylko roczny kurs
Szkoła Filmowa- 3 lata.

Produkcja polska, rok 2000+ Był, nakręcony w formie dialogu między kobietą i mężczyzną aktorka była polką blondynką. Naukowiec próbował, w zrozumiały dla nas sposób opowiedzieć o tym jak powstało życie i dokąd ono zmierza. Na początku filmu była czarna kropka, której mieliśmy się przyjrzeć. Na końcu filmu również...

Witam,

Czy wie ktoś z Was jaki tytuł ma komedia francuska opowiadająca o wdowie po policjancie który nie słusznie osadził młodego chłopaka w więzieniu. Chłopak opuszcza wiezienie a ona te wszystkie lata próbuje mu zrekompensować. Na końcu filmu ona sama trafia do więzienia a po wyjściu czeka na nią jej przyjaciel z...

więcej

szukam filmu a'la anioly i demony.
Pamiętam, ze główny bohater znalazl jakiś zwój i był to chyba pierwotny zapis biblii i nie wiem czy jakaś organizacja chciała go zniszczyć lub po prostu przechwycić.