Oglądałem to za dzieciaka mniej więcej w 1923 roku, więc pamiętam tylko jedną scenę: po sklepie odzieżowym biega przerażony gość, który zamienia się w manekina, podczas gdy manekiny sklepowe zamieniają się w ludzi. Akcja dzieje się chyba w okresie świątecznym. Albo może to ja oglądałem go w święta (tak, w 1923 roku też...
więcej
Wiem że nie każdego straszy to samo itd ale proszę o pomoc. Szukam jakiegoś dobrego horroru, z dobrą fabułą. Jakieś propozycje? Wolałabym w miarę nowe produkcję, 2010 najpóźniej.
Trochę mało informacji ale chcę po prostu wasze ulubione i waszym zdaniem najlepsze <3
witam szukam tytułu filmu chyba z tym aktorem Steve Martin I. Kojarze scenę w której robił kurczaka upadł mu na podłogę podniósł go i zaczął z nim tańczyć albo machać . Był umówiony chyba na randkę
Kiedyś na programie TV4 (i chyba Fox Kids) leciały dwa filmy dla młodzieży. Poszukuję owych, tyle tylko, że nie znam tytułów (bardziej pasuję powiedzieć, że nie pamiętam, bo kiedyś to oglądałem), i teraz kilka pomocniczych wskazówek dla Was, bo zapewne wiecie o co mi chodzi.
1 film - głównym bohaterem był...
Dzień dobry,
poszukuje filmu którego oglądałem dawno temu i niewiele pamiętam z niego.
Grupa znajomych leciała samolotem i chcieli wylądować (lub zostali do tego zmuszeni przez sytuacje-awarie samolotu?). Podczas lądowania uszkodzili przednie koło przez co ponowny start był niemożliwy. Wymyślili więc że zastąpią...
Animowany, fantasy. Była w nim wioska, gdzie na mamę mówiono jakimś specyficznym przezwiskiem - mamuśka/matula - coś w tym stylu. Miała miejsce walka rycerzy, występował w nim pies(?), który mógł zmieniać postać. Raczej film stary, być może polski, na pewno z dubbingiem.
Cześć, na początek muszę zaznaczyć, że nie jestem pewien, czy nie połączyłem dwóch filmów ze sobą, dlatego podzielę wpis na informacje niepewne oraz pewne.
Informacje niepewne.
- polski film
- grał w nim Paweł Wilczak
- był tam motyw wspinaczki
- fabuła skupiała się na 4 znajomych, a jeden z nich zginął, bo lina...
Witam wszystkich
Poszukuje filmu który oglądałem dość dawno temu pamiętam tylko fragmenty wiec mam nadzieje że ktoś oglądał go i pamięta tytuł . Film był o wilkołaku a fragmenty to :
1. Wilkołak polował na jakiegoś chłopaka uratowała go dziewczyna której rodzinna od pokoleń poluje na te stworzenia
2. Kocówka...