Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czesc, pisze w sprawie filmu, ktory ogladalam jako dzieciak. Film o porwaniu kobiety i zmuszeniu do pracy jako prostytutka. Kobieta miala dziecko. Udalo jej sie uciec przez pomoc pewnej policjantki. Dostala potem dom, ale na koncu filmu, podczas telefonicznej rozmowy z policjantka zostala postrzelona bedac...

Poszukuje pewnego filmu który oglądałam dość dawno, pamiętam tylko że główni bohaterowie mężczyzna i kobieta mieszkali w jednym domu ale jakby w innej czasoprzestrzeni i porozumiewli się listami przez kominek który wydaje mi się kluczowy, kładli tam listy czy coś takiego, potem kojarzę że w tym domu wybuchł pożar a...

Poszukuje pewnego filmu, który oglądałam bardzo dawno, pamiętam tylko, że główni bohaterowie i kobiety mieszkają w jednym domu, ale jak inne czasoprzestrzeni i porozumiewają się listy przez #kominek, kładli je tam czy coś takiego, potem kojarzę, że w tym domu wybuchł pożar i oni w kończy się, że jesteś sobą i jedną...

więcej

Jedyne co pamiętam to cytat tego filmu
,, gdy światło rozjaśni ciemności moc wystąpi w twoje kości,, możliwe że to przygodowy film.

Szukam filmu - prod. 2000-2008 - japoński lub koreański - tagi - przyszłość, wojna, militaryzm, rodzina, eksperymenty wojskowe, zemsta ofiary takich eksperymentów, pociąg na równoległych torach (tu nie jestem pewien) - obrazy fabularne plus wstawki CGI, na razie tyle.

Pamiętam skrawki..Mężczyzna zakochuje się w androidzie. Pani profesor, która budowała model androidki zostaje zabita ? Mężczyzna ucieka..podąża przez pustynię ciągnąc ze sobą na jakimś fotelu andoida, który miał go zabić..podążają za nim ludzie, którzy również chcą go zabić ..w jakiejś opuszczonej fabryce ? pies-robot...

więcej

Coś mi się kojarzy z filmem Sam i Michelle Pfeifer, ale to może błędne odczucie. W filmie było chyba dwóch chłopców lub jeden, na początku było że któryś z nich grzebał na strychu w skrzyni. Potem że wśród ludzi któryś z chłopców zaginął i dopiero po kilkunastu latach zamieszkał obok pomagał kosić trawę i oni robili mu...

więcej

Witam oglądałem taki film w telewizji gdzie polska rodzina zaczyna mieszkać w ameryce, ojciec matka i córka, ojciec jest jakimś zabójcą pamiętam jego nazwisko w filmie się nazywał imienia nwm chyba Robert ale Kalinowski na pewno, potem jego żona i on idą do klubu nocnego z nowymi sąsiadami murzynami,
ten murzyn jest...

więcej

Cześć. Szukam filmów o podobnej tematyce jaka była w "Malowany welon". Chodzi mi o wymuszone/zaaranżowane małżeństwo, które z czasem się w sobie zakochuje.

Cześć,
zaproponujecie jakiś dobry, godny uwagi film fantasy z jajem i klimatem (z tych nie dziejących się w naszych czasach) ?
Może coś przegapiłem, chociaż zaznaczam, że jestem ''fanem'' gatunku, więc podpowiedzi typu Conan Barbarzyńca, Czerwona Sonja, Zaklęta w sokoła, Nieśmiertelny, Willow czy Władca Pierścieni...

więcej