Witam z tego co widziałem w sezonie 1 w serialu Mighty Morphin Power Rangers było kilka wpadek, wtedy jak Zielony Wojownik walczył po stronie Rity, to robo-dinozaury Wojowników Mocy obronców ziemi zostały zniszczone w nastepnym odcinku to jest dziwne mimo ze robo-dinozaurzy zostały zniszczone to mogli potem je...
Szukam horroru, który leciał w TVP, pod koniec lat 80tych, w kinie nocnym.
To co zapamiętałem: akcja się toczyła w domu, do którego wprowadziła się pewna rodzina; matka, ojciec i chyba dwoje dzieci.
Matkę zaczął prześladować duch; miała jakieś zwidy typu: na talerzach zamiast jedzenia jakieś robaki.. Pamiętam...
Witam, szukam bajki która była wariacją lub zawierała elementy z motywu ballady Die Bürgschaft autora Friedrich Schiller.
Kojarzy mi się jakoby była to bajka z serii Simsala grimm, ale nie moge tego znaleźć, nie jest to anime Run Melos z błękitnej klasyki. Byłbym wdzięczny za pomoc
Cześć kinomaniacy,
potrzebuje kilka (5-8 ) tytułów filmów o przedsiębiorczych kobietach. Jesteście w stanie coś doradzić? Mam totalną pustkę w głowie.
Rosja XVIII wiek, Młody ubogi student zakłada się z bogatym przedsiębiorcą, że przeżyje w zamknięciu 25 lat swojego życia...
Przez pierwsze 15 lat żyje jak mnich, chleb, woda i tylko czyta, kolejne 10 poświęca na dogadzanie wina, sery, dziczyzna itp...
Tak naprawdę chodzi mi o tytuł książki na post. której film...
Witajcie,
1. dawno temu będąc za granicą widziałem film, z gatunku sf/fantasy, nie znając dobrze języka niezbyt rozumiałem o co tam chodzi. Były tam konne zdyscyplinowane hordy które łapały niewolników, coś jakby Hunowie, byli ludzie jakby współcześni ale w pewnym sensie zdegenerowani, była wielka czaszka unosząca się...
witam, szukam filmu, film jest produkcją USA, myslę że w latach 2000-2005, jest to horror lub raczej jakiś thriller psychologiczny i myślałem że jego tytuł to obłęd, ale nie mogę go odnaleźć, film widziałem w tv gdzieś właśnie w 2006roku; fabula jest taka z tego co pamiętam : młody nauczyciel rysunku mieszka w...
Mam w głowię pewną scenę. Może ktoś skojarzy.
Były jakby jakieś wykopaliska czy coś podobnego (główny bohater chyba tam pracował?) i na te wykopaliska przyjechała jakaś osobistość (jakiś książę czy ktoś taki). Nie wiem co on tam robił ale wiem, że wszyscy się dziwili, że przyjechał. Pamiętam jeszcze, że musieli...
Wyobrażacie sobie Jima Carreya w Lśnieniu..?
Ja też nie.
A bardzo chętnie bym sobie wyobraził. No i słynny DeepFake przychodzi nam z pomocą, nie tylko w niecnych zamiarach, ale również w tak kreatywnych pomysłach.
https://www.youtube.com/watch?v=HG_NZpkttXE
Enjoy!