Witam. Film był o płatnym mordercy, który przyuczał swojej profesji chłopaka mniej więcej w wieku 20 lat. Kojarzę dobrze jedynie scene w, której chłopak wchodzi do domu jakiejś kobiety, strzela do niej, a potem ogląda na łóżku kreskówki w jej telewizorze. Chyba później zastrzelił także swojego nauczyciela. Widziałem go...
więcejSzukam filmu z gatunku horror, pamiętam ze w tym filmu był telewizor który jak by połykał ludzi, najpierw chyba ojca wchłonął i reszta rodziny jak przełączała program to ten ojciec też w danym programie występował, dziadek ten telewizor wyrzucił przez okno, pamiętam jeszcze ze na końcu cała rodzinka uciekała z domu a...
więcej
Witam szanownych forumowiczów.
Szukam filmu (lata 70-80, kino może francuskie, może włoskie), w której rozgrywała się następującą scena:
Główny bohater znajduje się w dużym, bogato obstawionym mieszkaniu, ulokowanym w miejskiej kamienicy. Właścicielem mieszkania jest starszy pan, który podczas omawianej sceny gra...
Pamiętam jedynie charakterystyczną scenę gdy bandziory napadają na bank. Nic nadzwyczajnego ale w tym filmie zrobili to bez broni za pomocą markera. Jeden z nich przyłożył go do głowy ochroniarzowi by pomyślał że to prawdziwa broń i zabrał mu pistolet.
Witam
Poszukuje filmów w których niekoniecznie lubiący się ( przynajmniej na początku ) bohaterowie są z jakiegoś powodu skazani na swoje towarzystwo . Coś jak...
Bardzo dawno temu widziałem film lub bajkę, cieżko mi teraz powiedzieć, w której występowały dwie rodziny (prawdopodobnie kowbojskie) mieszkające na takich jakby górkach oddzielonych od siebie ( tutaj problemu z pamięcią ) mostem albo jakby po prostu przepaścią. Na początku chyba wszystko było ok między nimi pomimo...
Jak w temacie poszukuje nazwy filmu.
Otóż był to film chiński, a na pewno w chinach się dziejący. Studentka zostala przez władze wysłana na prowincję w celu "poznania życia" wylądowała u staruszka, który nie był zbyt rozmowny. Pewnego dnia została oszukana, że niby reszta studentów już wróciła do miasta, a jej...
Witam, szukam tytułu filmu z Johnnym Deppem z którego pamiętam tylko jedną scenę a jakoś nie mogę go znaleźć.
W sklepie kobieta słucha muzyki na sklepowym urządzeniu. Wtedy podchodzi postać grana przez Johnnego, staje przy sąsiednim stanowisku i zaczyna słuchać dokładnie tej samej muzyki. Jest ubrany w garnitur,...