Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakie to filmy bądź seriale, w którym bohaterka zrzuciła obie buty, żeby na przykład lepiej uciec?

coś w stylu Buena Vista Social Club, nie musi być Kuba, może być coś tych kręgów Brazylia, Argentyna, Meksyk itd. nie muszą być dokumentalne, i nie muszą być tylko muzyczne, o zwykłych ludziach pracujących, np. kiedyś coś było o poganiaczach bydła chyba Argentyna, mogą też być o rdzennej ludności i kulturze z tych...

Szukam filmu, w którym dwie kobiety weszły do żonatego faceta, i wtedy wszystko się zaczęło, one wykorzystywały go, niby karząc za zdradę, szantażując za pedofilię, choć na końcu okazało się, że by byly pełnoletnie

Witam szukam filmu o opiekunce przetrzymywanej przez podopiecznego i jego kolegę,z tego co pamiętam był tam też Jej chłopak który zginął przywiązany do krzesła od spuszczonej Mu na głowę puszki z farbą.Z góry dziękuję za pomoc.

...sadzał badanych przed maszyną emitującą napięcie elektryczne. Mieli zadawać pytania osobie, której nie widzieli, ale słyszeli. W razie złej odpowiedzi, mieli wciskać guzik i w ten sposób razić osobę odpowiadającą prądem. Każda kolejna zła odpowiedź sprawiała, że napięcie było zwiększane. Cały myk polegał na tym, że...

więcej

Szukam dwóch filmów :
1 - o kobiecie [gruba aktorka z dużym pieprzykiem na twarzy, niestety nie pamiętam nazwiska], która rzuca pracę w domu opieki i zakłada fundację dla kobiet bodajże o nazwie Rose
2 - o kobiecie, która znajduje w domku dla lalek list pisany w czasach dzieciństwa do wyimaginowanego przyjaciela,...

więcej

Oglądałem go będąc kilkuletnim dzieckiem, na pierwszych VHS w naszym kraju, więc film pewnie z lat 80. Zapamiętałem człowieka, który wrogów topił w płynnym złocie. Ofiary były opuszczane na jakim prymitywnym wyciągu do dziury z rozgrzanym, płynnym kruszcem i w ten sposób zamieniane były w złote figury...

Cześć, pomóżcie mi proszę znaleźć ten film. Pamiętam, że oglądałam go ponad 15 lat temu na TVN.

Akcja dzieje się w Ameryce. Zaczyna się tak, że matka dziewczyny umiera podczas porodu. Później kiedy jest dorosła zapada w śpiączkę spowodowaną epidemią szkarlatyny, a kiedy się budzi okazuje się, że jej ojciec umarł na...

więcej

Witam serdecznie, szukam filmu prawdopodobnie z gatunku thriller, pamiętam że jest to stary film, grupa kolegów wybrała się na wspólny wieczór gdzie są świadkami morderstwa i potem są ścigani po mieście przez oprawców których nakryli, ktoś może coś kojarzy?

Witam serdecznie, szukam filmu z gatunku horror, z tego co pamiętał fabula dotyczy ducha mordercy który w rocznicę jego śmierci którą obchodzą dzieci w miasteczku powraca i poprzez opętywanie kolejnych ludzi znów zabija. czy ktoś kojarzy może?