Cześć, mam pytanie jakiś czas, dłuuugi czas temu oglądałem film, a w zasadzie bajkę, akcja działa się w małym miasteczku. Pamiętam, że głównymi bohaterami był młody chłopak zdeprawowany, ciągle miał kłopoty... oraz starszy pan samotny, bez rodziny, jego marzeniem było otrzymać nagrodę (coś jak mieszkaniec roku) i nigdy...
więcej
Cześć, mam pytanie co to za film. Jest z niego jedna scena w 4:26 minucie
https://www.youtube.com/watch?v=r3_YIpr01WY
Hej.
Szukam filmu sci-fi. Nie dawno go oglądałem (bodajże rok produkcji 2012, 2013).
Kilkoro ludzi wylądowało na obcej planecie i weszli do jaskini. Tam przebiegały takie, jakby "świetlne" szkielety - to byli jacyś strażnicy. Jeden z bohaterów wszedł do komnaty z małym jeziorkiem płynnego, czegoś. Bawił się małą...
Jutro 75 rocznica Lądowania w Normandii, także warto obejrzeć jakiś film z tej okazji. Oczywiście jest Szeregowiec Ryan a także Najdłuższy dzień z 1962 roku, ktoś zna jeszcze coś wartego obejrzenia?
Pamiętam, że w środku był chyba jakiś facet bez bluski cały mokry i się modlił, jeszcze chyba ktoś tam byl ale nie pamiętam bo ogladalem ten film lub serial jakieś 25 lat temu.Ten samochód był rozpedzony być może przed kimś uciekał i wpadł do tego betonu, to były jakieś roboty drogowe albo budowali jakiś budynek.Nic...
więcej
Pamiętam tylko z tego filmu jak jakies cyborgi czy roboty byly w jakims basenie i ktos
sciagnal im jakies okulary z glowy po czym zaczal kopac ich prad
byl to chyba film z przelomu 80/90 era vhs.
Pamięta ktoś coś takiego?Nazwę filmu
Pamiętam jeden film z ery vhs mianowicie jedną scenę.
Poparzony facet caly zabandażowany leżał w szpitalu i jakiś facet uciął mu głowę chyba mieczem samurajskim czy ninja i wrzucił ją do pojemnika na ręczniki lub śmietnika.
Pamięta ktoś nazwę tego filmu był to chyba przełom 80/90 lat.
Witajcie!
Potrzebuje pomocy w znalezieniu materiałów na studia i każda pomoc jest mile widziana.
Otóż, poszukuje filmów albo seriali w których występuje specyficzny typ postaci. Musi być to postać stosunkowo młoda , charyzmatyczna, entuzjastyczna ( niekoniecznie w pozytywnym sensie) , może nawet odrobinę szalona....
Witam, pytanie kieruję głównie do osób dla, których serialem zdecydowanie na pierwszym miejscu w osobistym rankingu jest Pirson Break. Widziałem dużo seriali w swoim życiu, ale nie mogę znaleźć nic co mnie wciągnie jak właśnie Pirson. Bliski temu był Lost, ale po za tym inne to zdecydowanie odstają...wszystkim. Czy...