Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam serdecznie!

Co jakiś czas wszystkie moje myśli zostają owładnięte wspomnieniem angielskiej komedii, którą widziałem w latach dzieciństwa na RTL 7. Film ten pokazywano pod tytułem "W sobotę koniec świata". Na google jest ślad, że nie jest to moje urojenie. W filmie było mnóstwo typowo brytyjskich gagów: premier...

więcej

Szukam jakichś fajnych krótkometrażowych filmów na Wielkanoc. Oglądałem już Epoka lodowcowa: Wielkanocne niespodzianki , jakby co . Ma ktoś coś do polecenia ?

Ogólny zarys o filmie, który oglądałem w latach 80- tych na kasecie video składał się z dwóch części, każda około 2 godzin, podejrzewam że był produkcji USA. Cały film dzieje się gdzieś na wybrzeżu, gdzie można było znaleź diamenty. Ojciec właściciel owego obszaru i diamentów miał dwie córki bliźniaczki i jak to bywa...

więcej

Wiec to film erotyczny, pamietam częsc filmu zaczelo sie, ze para dziewczyna i chlopak pojechali na piknik tam sie bzykneli, a potem on sie jej oswiadczyl bo ona miala gdzies wyjechac do innego miasta, ale nie przyjela oswiadczyn :)Pojechala do jakichs znajomych chyba, byli troche dziwni, podejrzala jak ta znajoma...

Jest bajka z dzieciństwa, która chodzi mi po głowie, ale nie moge jej zupełnie znależć. Opowowiadała ona o prawdopodobnie kretach albo innych zwierzetach, ktore siedzialy w swojej norze(domu, ktorego drzwi prowadzily wlasnie do nory w ziemii i opowiadały o czymś, jakiejś historii, która się działa w lato). Czasem...

Jak się nazywa film gdzie nastolatek gra w grę potem przez jakiś magiczny wazon przeszedł do świata innego

Był tak ok mies temu na canal + film o jakiś debatach. We francji jakąś dziewczynkę szkolił jakiś starszy pan i później została mistrzrm kraju w debstach.
Serial natomias napewno leciał 3 lata temu (może nadal leci na jakimś history chanel). Był taki iluzjonista który pokazywał jak przeżyć gdyby wyłączyli prąd i...

Tak jak w tytule widziałem kiedyś film animowany z polskim dubbingiem w którym bohaterowie bodajże jakieś zwierzęta płynęli łódką po jakieś rzece i nagle któryś z bohaterów w żarcie powiedział że będą płynąć do Sopotu lub przez Polskie morze Bałtyk ? Z góry dziękuje za pomoc

Witam, szukam filmu może kto tu mi pomóże: Dziewczyna ucieka z domu wyjeżdża z chłopakiem, po drodze maja wypadek wpadają samochodem do jeziora, chłopak zabiera pieniądze i ucieka nie ratując dziewczyny. Po latach okazuje się że dziewczyna żyje. Z tego co pamiętam jakieś parę lat później ten facet chciał porwac swoją...

więcej

Z dobrych 15 lat temu oglądałem film. Za wiele nie pamiętam, dlatego też zupełnie nie umiem go znaleźć. Akcja najprawdopodobniej działa się w USA. Bohaterami była grupka dzieci, czas spędzali chyba na jakimś złomowisku, na pewno gdzieś tam w okolicy znajdowała się wieża ciśnień. Pod koniec filmu pod naciskiem gruby...