Biała kobieta w starszym wieku została skazana na karę śmierci i po wykonaniu wyroku obudziła się. Jej prawnikiem/obrońcą/przyjacielem był czarnoskóry facet, który był jedynyn na "widowni".
W tym samym filmie była też scena, że młody czarnoskóry chłopak wszedł do ciężarówki jakiegoś gościa, a tamtem po zaparkowaniu...
Szukam filmu, który oglądałem w 2005 roku, (thriller lub horror, film zagraniczny. Była grupa ludzi, rozmawiali o czymś i była pokazana odcięta dłoń człowieka. Potem zaczeli się bić. Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Jednego faceta kobieta zamkła w piecu na zamek i po chwili spalił się tam, drugiemu facetowi...
więcejBył to film amerykański, lata 30-te lub coś w tym stylu. Motyw, który zapadł mi w pamięci: pewien chłopak przyjmuje zlecenie, by zastrzelić ukrywającego się w leśnym domku człowieka. Wraz z kolegami zakrada się do domku, jeden otwiera drzwi, a drugi faszeruje siedzącego w środku na krześle człowieka ołowiem. Okazuje...
więcej
Ktoś kto ma taką moc mógłby dodać film Florence + the Machine: The Odyssey?
https://www.imdb.com/title/tt5661506/
Szukam filmu gdzieś z przed 20 lat wiem tylko ze był o miłości i tam facet był z jakąś babką ale potem zrozumiał ze kocha go jakaś inna (blondynka z krótkimi włosami ) chyba w tym filmie była piosenka Total eclipse od the heart
Szukam filmu gdzie były ukazane 3 dzedziny sportów ekstremalnych: nurkowanie głebinowe, wingsuit base jumping oraz zawody jazdy na rowerze 48 godzinne. Nie pamiętam jak się nazywał ale chyba był on puszczanych na canal +
Szukam bajki z dzieciństwa Historia opowiada o młodym rodzeństwie. Młody chłopak wraz z przyjacielem zamyka swoją młodszą siostrę w ciemnym pomieszczeniu (chyba kaplica) dziewczynka zaczyna płakać a brat ze znajomymi odchodzą śmiejąc sie. Jej płacz słyszy jej matka chrzestna która jest duchem i pocisza dziewczynke oraz...
więcej
Szukam filmów o podobnej tematyce, fabule jakieś tajne jednostki, akcje itp. Coś w stylu Megan leavey, 13 godzin tajna misja w benghazi, sicario, bogowie ulicy,królestwo 2007
Z góry dzięki