Pierwszy z nich to najprawdopodobniej horror, był emitowany z jakieś 10-12 lat temu w tv, pamiętam, że głównym wątkiem w nim było zwabienie ofiary do jakiegoś olbrzymiego budynku, w którym znajdowało się mnóstwo pomieszczeń, a niektóre z nich były wypełnione zwłokami, bądź jakimiś pułapkami(?) mającymi na celu...
https://www.filmweb.pl/film/Ostatnia+fala-1977-30683
polecam bo chyba rzadki kąsek i pewnie nie prędko będzie szansa znowu obejrzeć (oprócz ewentualnych powtórek na TVP Kultura oczywiście)
jeżeli film będzie słaby, możecie pod tym wątkiem wyrazić swoją dezaprobatę wobec mojej osoby ;-)
przyjmę na klatę, ale...
Szukałam wszędzie i nie mogę znaleźć. Interesuje mnie kawałek, gdy Rose schodzi po drabinie na randkę z Jesse'm. Ktoś, coś?
Cześć, szukam najlepszych filmów ostatnich lat żeby trochę nadrobić. Mógłby ktoś wymienić po 5 najlepszych filmów z każdego roku od 2016?
Szukam dość starego filmu (może lata 70-80?). Bohater widzi na niebie wybuch, być może samolotu i po tym incydencie staje się nieśmiertelny(?). Pamiętam scenę, w której leży w szpitalu cały w gipsie i w krótkiej chwili wszystkie kości zrastają mu się. Odwiedza go znajomy, któremu ten opowiada o swoich cudownych...
Słyszał ktoś albo kojarzy film który opowiadał o obrazie na którym był namalowany chłopczyk? Ten chłopczyk znikał z obrazu, płakał, właściciel chciał się pozbyć obrazu wyrzucając go na śmietnik a ten sam w jakiś sposób pojawiał się z powrotem na ścianie. Z góry dzięki za pomoc :)
Oglądałem daawno temu pewien film albo dokument(nie pamiętam dokładnie co to było), oglądałem go raz lecz zapadł mi w pamięć. W filmie była trzy osobowa rodzina, która posiadała w domu pewien obraz. Na obrazie był namalowany mały chłopiec, z tego co pamiętam to nie był portret. Chłopiec po pewnym czasie zaczął znikać z...
więcejWitam szukam telenoweli wiem że byla tam nauczycielka i chilodzila uczyć synów chyba sąsiadki oni się w niej zakochał jeden z robił eksperymenty w której z jednej sceny pamiętam że właśnie ta nauczycielka latala z balkonu może ktoś kojarzy o jaką chodzi proszę o pomoc
Czy są takie filmy? Bo jakoś do tej pory trafialam na filmy w których nauczyciele pomagali swoim uczniom, interesowali sie nimi i ich uczyli i nie biadolili jak to mało zarabiają.
Jak co to poprosiłabym o tytuły takich filmów z ich biadoleniem o niskich zarobkach i jak to strajkują bo rządają więcej kasy....