Stary amerykański film chłopak ściga się za pieniądze mieszka przy torach,szkoła do której chodzi ma zostać zamknięta chyba że uda się zebrać 200tyś dolarów,z biurka kiepsko idzie przewodnicząca klasy próbuj postanawia zareagować w wyścigi, początki sa dobre ale coraz lepszych mają przeciwników skutkiem czego chłopak...
więcejOd paru dni nie działa zakładka "chcę zobaczyć - w telewizji" co jest powodem, ktoś znowu udoskonala
Witam.
Szukam filmów z łodzią podwodną. Najlepiej, żeby toczyła się tam główna oś akcji (żeby to nie był jedynie epizod). Filmy, które znam i już oglądałem:
Okręt
K-19
U-571
Ostatni brzeg (1959) i (2000)
Polowanie na Czerwony Październik
Karmazynowy przypływ
Stacja arktyczna Zebra
Witam Was serdecznie:)
Mam prośbę. Chciałabym zorganizować maraton filmów dla klasy mundurowej w gimnazjum. Szukam pomysłów, ważne jednak, aby w tych filmach nie było bluźnierstw co drugie słowo oraz scen łóżkowych. Zdaje sobie sprawę, że na codzień to oglądają, ale nie koniecznie ja chciałabym im to puszczać
1) Akcja toczy się w mieście. Pamiętam, że na początku pokazana jest dziewczyna waląca głowa w szybę. Panuje jakas epidemia polegająca na tym, że ludzie, którzy patrzą w niebo zachowują się jak 'opetani'. Kilka osób zamyka się w domu, zasłaniają wszystkie okna. Scena, która zapadła mi w pamięć to moment gdzie kilka z...
więcejSzukam brytyjskiego filmu o hinduskim księciu który tłumi bunt a w końcu zostaje pustelnikiem Pamiętam że film był już kolorowy (A więc nie jest przedwojenny) i swego czasu publiczna TV dość często go emitowała. Był wyświetlany między innymi w cyklu: Stare kino.