Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam jak w temacie , potrzebuję tytuł filmu
Film był amerykański o wojnie , biedny chłopak staje się właścicielem pól naftowych i zaczyna szukać ropy

Film prawdopodobnie z końcówki l. '90, prawdopodobnie USA, film rodzinny ale jednak dramat bo porusza kwestie śmierci i przemijania - obecnie pewnie kat. wiekowa 12/16 l.. Pamiętam końcówkę: była dziewczyna - jakaś córka, która trafiła (do zaświatów?) i byli tam ludzie zmarli, oddzieleni (szkłem?) od niej którzy...

To był chyba czarno biały film melodramat wojenny
Widziałem go w latach 90
Jakaś dziewczyna pisała do chłopaka w wojsku a jego dowódca ciągle stawiał stempel ocenzurowane czy coś takiego
I odsyłał listy.
Pewnego dnia dziewczyna dostała sporo listów jak zobaczyła że to jej listy to się załamała

Hej, szukam filmu o snowboardzistach, pamiętam że film zaczyna się od tego że mają zawody kto dojedzie do mety z jak największą ilością piwa w kubku :D

Kojarzę film, gdzie mała dziewczynka pochodzenia azjatyckiego chadzała na nogach określoną drogą do domu, gdy po pewnym czasie mężczyzna, który ją obserwował wcześniej, zwabił ją do nieuczęszczanej części uliczki (pomiędzy budynki) i tam zgwałcił. Doznała wielkiego urazu. Możliwe, że dziewczynka mieszkała z ojcem, ale...

więcej

Cześć.
Dopadła mnie ochota na nocny, dołujący seans, ale moje kryteria nie ułatwiają mi znalezienia filmu, który ma TO COŚ. Proszę o pomoc, bo wszędzie widzę Dzień świra, Requiem dla snu, Melancholię...albo widziałam, albo to za mało dobijające.

Chcę filmu, w którym bezsens życia i istnienia, pustka i cała ta...

jaki jest fajny film z trochę straszną i nastolatkowie fabułą np, w szkole

Czy ktoś wie gdzie można znaleźć spektakl stworzony przez więźniów obozu Yodok w Korei Północnej który został wykorzystany w dokumencie Andrzeja Fidyka Historie z Yodok?
Przy czym chcę wyraźnie zaznaczyć, że nie mam teraz na myśli polskiego filmu dokumentalnego (którego przy okazji polecam, jest do obejrzenia na YT)...

więcej

Znacie jakieś firmy, które w Polsce zajmują się tworzeniem zwiastunów filmowych? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Jakieś specjalistyczne agencje reklamowe? Jakie umiejętności trzeba mieć, żeby tworzyć zwiastuny filmowe?

Kobieta, była agentka. Ma rodzinę (chyba tylko męża, ale nie jestem pewna). Porywają rodzinę (czy też samego męża) ze względu na jakąś jej misje jako formę zemsty. Nic więcej nie pamiętam ;/
Proszę o pomoc w znalezieniu