Od dłuższego czasu poszukuję dwóch filmów i potrzebuję pomocy w ich znalezieniu:
1. Film, komedia stosunkowo "stara" <2000r. z tego co pamiętam są 2/3 części z tym samym aktorem ale jest on w różnych "sytuacjach" ja najbardziej pamiętam jak był w wojsku lub też w legii cudzoziemskiej. Imię, które mi przychodzi do...
Więc moi kochani kinomaniacy, cytując Artura PIetrasa, chicałabym Was prosic o pomoc w odszukaniu filmów z tematyka oniryczną. Bądź coś pochodnego. Mam np. już "Zostań" i "Arizone dream". I dalej się zastanawiam właśnie. Dzieki wielkie za odzew. ;)
Jak w tytule, z fabuły pamiętam, że Niemcy zaatakowali, ale Hitler zginął (albo stracił na ważności) i II wojna światowa nie rozpoczęła się. Film kończy się tym jak wygląda Polska, Polacy i Żydzi żyją tak samo jak przed "rozpoczęciem" II wojny światowej. Jest to dość nowy film.
może dlaczego nie można normalnie edytować postów albo ich usunąć jeśli ma się na to ochotę? Tylko ja mam taki problem czy o co chodzi???!
Szukam filmu o kosmitach którzy lądują na ziemi bo zepsuł im się statek. Są w niebieskich kostiumach. Pomaga im jakąś rodzina. A że wyglądają jak ludzie i wtapiaja się w otoczenie. Mają zdolności np. Scena na basenie jak kobieta skacze bardzo wysoko. Ściga ich policja A na końcu odlatuja chyba statkiem kutry jest...
Szukam starego filmu o dziewczynie, która miała kilka osobowości. Na koniec okazało się, że dziewczyna była chora przez swoją matkę która się nad nią znęcała. Ten film to na pewno nie Trzy oblicza Ewy aczkolwiek tematyka bardzo podobna.
Witam. Specjalnie założyłem konto na FW. Niedawno oglądałem film a teraz nie mogę przypomnieć sobie co to za tytuł. Bardzo mnie to męczy a chciałbym obejrzeć go jeszcze raz. Był niedawno w TV chyba w miarę świeży. Akcja rozgrywa się chyba we Francji albo Belgii. Mężczyzna chyba polak z pochodzenia i kobieta. On...