Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam tytułu, który wypadł mi z głowy akurat kiedy jest potrzebny. W filmie chodziło o to, że mężczyzna zrobił z drewna krzyże, zamordował rodzinę i powiesił ich ciała w stodole, ale jedno dziecko przeżyło i potem wraca do tego rodzinnego domu. Pomoże ktoś? :)

Co zostało mi w pamięci : archelodzy/naukowcy? skamieniałe jajo dinazura odnalezione gdzieś na urwisku. Na sam koniec filmu się wykluwa. Na filmie byłem w kinie imax w 3D na początku lat 2000.

Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam

Film zaczyna się tak że przyjeżdża siosteniec do swojego wuja i ciotki na wakacje.Ten siostrzeniec na romans z ich córką Francescą i za swoją ciotką,a wuj skolei ma romans ze służącą .ten film leciał kiedyś w telewizji.Pozdrawiam z góry dziękuję za pomoc.

Film chyba z początku tego wieku. Był wyświetlany na Warszawskim Festiwalu Filmowym. Fabularyzowany. Miał specyficzny tytuł, jeśli ktoś będzie tak miły i mi podpowie, to chyba od razu skojarzę.

Cześć,

od dawna nie daje mi spokoju bajka, którą miałam nagraną w dzieciństwie na vhs. Dotyczyła na pewno ludzkiego życia, od narodzin do śmierci. Nie pamiętam szczegółów poza fragmentem piosenki: "Pośród cukrowych chmur, księżyc cytryną lśni. Słodki dzieciak tu jest, w oczach ma dziwny błysk...". Może ktoś jest w...

więcej

Witam
W latach 80tych oglądałem o szpitalu psychiatrycznym {mordercy i psychopaci} w którym z powodu awarii elektrowni w pobliskim miasteczku, pacjenci mogą z niego wyjść.
No i wychodzą i zaczyna się niezly film.
Ponieważ nie pamiętam tytułu nie mogę go znaleść.
Proszę o pomoc

Szukam filmu SF , nie wiele pamiętam ale chodziło oto że została wysłana misja do skolonizowania odległej planety. Na statku kosmicznym była załoga kilku astronautów . Mieli oni leciec chyba 10 albo 20 lat. Po dotarciu na planetę okazało sie że ludzie juz tam są i skolonizowali ja bo w miedzyczasie wynaleziono jakis...

więcej

Chciałbym zmienić nick na filmwebie, gdyż kojarzy się z transwestytą. Założyłem konto parę lat temu i chciałbym zmienić nick bez zakładania nowego konta... Nie wiem naprawdę co miałem w głowie wymyślając tą nazwę, ale chciałbym zaprosić znajomych z fb, i to jest raczej nick, który mi przy tym nie pomaga.

mam pytanie czy ktos zna tytół filmu z którego pochodzi ta scena https://www.youtube.com/watch?v=c7OsiesKJc4

Dzień dobry,
Może ktoś skojarzy. Oglądałem te filmy za dzieciaka (ok 10 - 15 lat temu w telewizji):
1. Jedyne co pamiętam, to że było jakichś dwóch złodziei, czy opryszków, a jeden z nich miał córkę, która nie mówiła. Na sam koniec filmu coś się stało, że po kilku latach milczenia w końcu przemówiła do swojego...