Film niemiecko języczny, żona wyjeżdża na wakacje bodajże do Egiptu, tam ktoś ją "ratuje", ma z nim romans, wraca do domu i okazuje się, że przyjechał za nią i próbuje porwać jej syna, film kończy się happy endem, film ma coś w okolicy 15-20 lat?
Hej jak przeczytaliście na górze to wiecie że szukam filmów podobnych do tych dwóch najlepiej żeby były polskie i dosyć stare max. do 2009r bardzo interesuję mnie taka tematyka filmów. Ogólnie bardzo chcę żeby film był o dorastających osobach jak w tamtych filmach. Mam nadzieję że mi znajdziecie i ufam wam że będzie...
więcej
Kryminał, morderca otwiera butelkę robi na niej rysę sygnetem i mówi :
„Tyle i ani kropli więcej” nalewając do szklanki
Znalazłem znowu opis na innym forum. Film z lat 90. raczej.
Rodzina dzieciaka przeprowadziła się do zamku. Tam dzieciak spotkał ducha, który jednakże nie ma złych zamiarów. Pod koniec filmu chłopiec pomógł duchowi połączyć się z jego zwłokami, które znajdowały się za ścianą. Tak więc duch umarł jako człowiek, który...
Czy ktoś mógłby wiedzieć z jakiego filmu pochodzi ta scena?
Film z gatunku horrorów, akcja prawdopodobnie dzieje się podczas jakiegoś egzorcyzmu, podczas którego demony krzyczą w przerażeniu "ona tu jest, ona tu przyszła" najprawdopodobniej chodziło o Maryję lub inną dobrą postać której bardzo się obawiały....
Może mi ktoś polecić filmy w rodzaju "Planu Lotu" z Jodie Foster czy "Panic Room" z tą samą aktorką. Chodzi mi o filmy osadzone we współczesnych realiach (po 2000 r.), trzymające w napięciu i bez nadmiaru dosłownej przemocy. Dziękuję :)
A więc szukam pewnego starego filmu i chyba kultowego.
A więc od czego by tu zacząć. Film obejrzałem za dzieciaka w latach 90-tych, chyba na dwójce. Sam film chyba starszy. Nie potrafię określić wieku, ale strzelam, że z lat 50-tych bądź 60-tych. Ale to tylko moje przypuszczenia. Wydaje mi się, że był kolorowy, ale...
Może ktoś polecić film, który dorównywałby któremuś z poniższych w podobnym guście.
Szukam kolejnego który zostanie na dłużej w pamięci ;d
dwunasty gniewnych, ojciec chrzestny, lot nad kukułczym gniazdem, taksówkarz, wilk z wall street, człowiek z blizną, django, mandarynki, dzikie historie, gladiator, joker,...
Hello.
Jeżeli ktoś może coś polecić będę wdzięczna. Na gorąco przychodzi mi do głowy jedynie "Piękny umysł" i "Wstręt" Polańskiego. Chodzi mi o ciężkie epizody psychiatryczne, zwłaszcza manię prześladowczą.
Cześć.
A więc szukam pewnego starego filmu i chyba kultowego.
A więc od czego by tu zacząć. Film obejrzałem za dzieciaka w latach 90-tych, chyba na dwójce. Sam film chyba starszy. Nie potrafię określić wieku, ale strzelam, że z lat 50-tych bądź 60-tych. Ale to tylko moje przypuszczenia. Wydaje mi się, że był...