Szukam filmu. Wydaje mi się że amerykański. Że akcja dzieje się w pierwszej połowie XX wieku (aczkolwiek film jest napewno z drugiej połowy). Utkwiła mi w głowie scena gdzie nastolatka bierze kąpiel w wannie. Wtem wchodzi babka z jakimś jegomościem każe zawstydzonej dziewczynie wstać i pyta faceta czy bierze ją za żonę...
więcejfilm, prawdopodobnie polski, w klimatach trochę Edgara Poe, przyjeżdża jakiś facet do posiadłości bodajże na bagnach, takie miejsce co nikt za bardzo nie chce tam zaglądać, jest tam jakaś młoda kobieta która nie wiem, leży nago w pierzu, jest jakiś stary sługa albo służąca, jest jakiś bogaty hrabia po sąsiedzku, i...
Hej, szukam takiego motywu w filmach
- bohater postanawia popełnić samobójstwo ale mu się to nie udaje
- bohater umiera wiele razy pod rząd (motyw a'a Dzień Świstaka)
- w ciagu jednego dnia ulega destrukcji całe życie bohatera
Pomóżcie, plis :)))
Ehhh, ile już szukam i znaleźć nie mogę. Jakoś w 2015-2017 wyszła piosenka z teledyskiem z czarno-białego francuskiego filmu (no chyba że zrobili czarno-biały specjalnie na potrzebę clipu). Film istniał naprawdę i mimo kolorów był nowym filmem, z XXI wieku. Z tego co zrozumiałam, był o chłopaku (młody, niski aktor z...
więcejSzukam tytułu filmu amerykańskiego, w którym jest scena jak ojciec jedzie na stację krwiodawstwa po krew dla córki, która jest wampirem. Nie jest to film "Pozwól mi wejść".
Tak bardzo żałuję,że nie ma gdzie obejrzeć "Leto s Katką", "Spadła z obłoków" i wiele innych z lat 70/80. To se ne vrati.....
Cześć,
Po obejrzanym wczoraj Domu wariatów z Markiem Kondratem zastanowiłem się jakie są inne polskie mindf*cki? Przyszły mi na myśl następujące:
Sanatorium pod klepsydrą
Jak daleko stąd jak blisko
Enen
Weiser
Co wy zaproponujecie?
Pozdrawiam,
Krystian
HI
1. lata 70'-80'. "O człowieku który przechodził przez ściany" prawdopodobnie francuski lub angielski i chyba na podstawie książki.
2. lata 70'-80'. Pamiętam, że w tym filmie ludzie zamieniają się w nosorożce (jakaś epidemia ?) i zostaje tylko jeden człowiek na ziemi. Kończy się sceną jak jedyny siedzi na...
Gościu trafia na jakąś wyspę, a tam witają go zdziczali tubylcy i zaczynają go atakować. Nie potrafią mówić, ale jednak ich wrogość ustaje i zaprzyjaźniają się z przybyszem. Wiem, że takich filmów było pełno... Nie pamiętam czym się wyróżniał ten film. Może ktoś rozpozna?? Film raczej z tych nowszych, bardziej thriller...
więcejWitam, szukam filmu z lat 80-tych max 1995. Prawdopodobnie thriller lub horror. Pamiętam intro, chyba czarno-białe, ładnie ubrane porcelanowe lalki, złowieszcza muzyka, w filmie starsza siostra zabiła młodszą, film kręcił się chyba koło tej małej psychopatki. Pamiętam tylko tyle, film maglowany na vhs za dzieciaka :D Z...
więcej