Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Moi drodzy prześladuje mnie pewien film z dzieciństwa, którego tytułu ani fabuły nie mogę sobie przypomnieć...

Klimat filmu to było jakieś postapo, świat po jakiejś katastrofie gdzie ludzie żyli w podziemiach i ukrywali się przed czymś. Bytowali w dość prymitywnych warunkach. Z ludzkości przetrwała tylko garstka....

więcej

Hej,

Męczy mnie tytuł filmu.
Gatunek- sci fi.
Rozchodziło się o implant wszczepiony do głowy, który rejestrował całe życie człowieka.
Nie, nie chodzi o 'wersje ostateczna' z Williamsem.
Tam narracja była co do jakiejś pary, która kłóciła się wypominając sobie wspomnienia.

Będę wdzięczny za pomoc,
Pozdrawiam...

więcej

kobieta (albo para) wprowadza się do mieszkania na bardzo nowoczesnym i elitarnym osiedlu, jednocześnie bardzo ... niepokojącym ;) finalnie są tam jakieś robaki z kosmosu chyba, które żywią się mieszkańcami (roi mi się jakaś scena w wannie).

To chyba był horror komediowy (trochę gorowaty), dość wiekowy (70/80?), nie...

więcej

Witam. Poszukuję pewien niemiecki film. Był on emitowany dobrych kilka lat temu w telewizji. Opowiadał o młodej dziewczynie, która przyjeżdża do swoich bogatych krewnych. Jej matka wiele lat temu wbrew rodzinie związała się ze swoim nauczycielem. Teraz ta dziewczyna wdaje się w romans z mężem swojej ciotki (?) i...

Szukam filmu, w którym przyjaciółka romansowała z chłopakiem przyjaciółki, który był fotografem. Dziewczyna była brunetką.
Może ktoś, coś?

Hej kojarzy ktoś horror który był na HBO parę lat temu. Był o rodzinnie z nastoletnią córką i chłopcem w wieku jakoś 10 lat. Dziewczyna miała mieć urodziny następnego dnia ale ten dzień nigdy nie nadchodził i cały czas przeżywała ten sam dzień. Ubrania zaczęły im znikać a później okazało się że jej ojciec przetrzymuje...

więcej

Gdzie lepiej zobaczyć Diunę? Czytam ze w Katowicach jest dużo większy ekran ale w Krakowie mają lepszy projektor laserowy. Ktoś był w obu kinach i może pomóc wybrać mi kino?

Hej :) Poszukuję dziennikarka ma zrobić wywiad z bratem króla. Wiadomo zaczęli się spotykać, zrobiło się poważnie. Na polowaniu przez przypadek ginie król więc brat musi przejąć obowiązki. Do tego musi zostawić dziennikarkę i ożenić się z wdową po krolu. Ten film oglądałam na kanale puls i najprawdopodobniej jest...

Akcja filmu toczy się na farmie u wybrzeży stanu Waszyngton. Japońska rodzina (Japan Americans) wynajęła amerykańskiego pomocnika na tą farme. Później ten pomocnik miał romans z żoną farmera, zabawiał też w innej scenie dwójkę dzieci, udając słuchanie radia na grzebieniu. Film jest z lat 70. , ktoś go opisał na innym...

więcej

Szukam czegoś naprawdę mocnego, najlepiej żeby zakręcić widza maksymalnie jak się da. Proponujcie swoje tytuły, wiele razy już przeszukiwałem nasze forum ale może coś nowego odkryje. Pozdrawiam!