Cześć, szukam filmu, główna postać bada zdarzenia paranormalne. Pamiętam zlepek scen np. Zaczyna się chyba od wywiadu z jakąś osobą, następnie sceny z domu, również morderstwo w kanałach? Ogólnie bohater jest powiązany z tymi wydarzeniami. Finał, facet jest w śpiączce i to są koszmary, które go gnębią.
Witam. Po raz pierwszy korzystam z forum , dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli za mało danych....
Film ze złotych czasów VHS - myślę że lata 80, może początek 90. I pamiętam tylko jedną scenę. Za pewne film fantastyczny lub postapokaliptyczny - grupa bohaterów próbowała wydostać się/wejść do więzienia/fortecy. W...
Cześć, pamiętam tylko, że to był film w stylu western o kowboju, który potrafił walczyć wręcz, film z lat 80-tych. Kowboj niejako znał wschodnie sztuki walki i bronił miasteczka przed bandytami, pamiętam scenę jak był otoczony przez bandziorów, on w środku koła i musiał walczyć, kilku położył, ale chyba został...
Szukam filmu o wiezieniu/ucieczka z wiezienia. Oglądałem to w tv na pewno przed 2005r a pewnie jeszcze dawniej, jedyne co mi się kojarzy to że była to taka bardziej komedia w której chyba 2 kumpli próbowało uciec i chyba tez chodzili na jakieś roboty przymusowe, i jeszcze ważny szczegół naczelnik wiezienia kupił sobie...
więcej
23.06.2023 od tej daty oczekuje mój tytuł filmu (jak w temacie) do dodania... Czy ktoś z weryfikujących mógłby się tym zająć ??? Jak nie pasuje to chociaż odrzucić..
Film myślę, że z lat 2002-2012 typu survival. Z tego co pamiętam dwoje lub troje przyjaciół zgubiło się na pustyni na 90% gdzieś w Stanach nie w Afryce czy innym zakątku świata. No i wiadomo próbują przeżyć, dotrzeć do jakiejś cywilizacji itd. Wydaje mi się, że na końcu jeden z nich przeżył i zabrało go jakieś auto...
Jak w temacie - dziewczyna wsiada na jakąś mniejszą łódź (chyba Norwegia) w celu zbadania i pobrania jakichś próbek z oceanu. Płyną w strefę gdzie pływają wieloryby i nagle widzą jakiegoś morskiego stwora (nowy gatunek, coś z mackami), polującego na wieloryby, który ich myli nimi. Oplata łódź mackami i wpuszcza jakby...
więcejChodzi mi po głowie film, w którym chyba prezydent USA kontaktuje się z prezydentem Chin i mówi o jakimś wielkim zagrożeniu, które zabije. kilka milionów ludzi. Prezydent Chin odpowiada: "Nasz kraj ma dużo ludzi, to nie będzie wielka strata", na co ten z USA: "Jest pan skłonny poświęcić tak dużo?" - to jakiś film...
Ostatni się zapełnił więc zakładam nowy.
Szukam filmu, thrillera, tak chyba z lat 90, może 80 produkcja USA,
akcja dzieje się w liceum, główna bohaterka poznaje w szkole chłopaka outsidera(ma takie charakterystyczne trochę skośne oczy) zaczynają ze sobą kręcić, wtedy jej wcześniejszy chłopak (typowy macho) chce...
Pisałem już kiedyś prośbę, ale żadna odpowiedź nie była poprawna. Otóż szukam
wszelkich możliwych skojarzeń na temat pewnego filmu (na pewno nie był to serial ani
kreskówka). Pamiętam jak przez mgłę scenę tańca na dyskotece - żadne stepowanie.
Każdy tańczy osobno, wśród niebieskich dyskotekowych/klubowych...