Witam,
Szukam filmów, których to akcja rozgrywa się w kosmosie :)
Ciekawią mnie filmy na pograniczu realizmu z fantastyką aczkolwiek zaznaczam, że nie interesują mnie kompletne sci-fi jak np. Gwiezdne Wojny.
Znacie może jakieś fajne tytuły? zależy mi też aby to nie były filmy z lat 60, gdzie połowa filmu to...
Wiele lat temu oglądałam komediowy film opowiadający o rysowniku komiksów, w których główną postacią była małpka. Rysownik uległ wypadkowi samochodowemu, zapadł w śpiączkę i miał szalony sen z udziałem stworzonej przez siebie małpki. Za nic nie mogę przypomnieć sobie, jak brzmiał tytuł tego filmu. Czy ktoś kojarzy...
ogladalem w nocy i nie trafilem od poczatku,pamietam tlyko scene jak dziewczyny na jakiejs imprezie domowej trzymaly nogi na stole
z konca lat 80 lub poczatku 90-opowiadal o matce ktora szukala dorsoej corki przez dedektywa,jak znalazla to starala sie zniszczyc jej rodzine,zdjecie rodzinne upuscila na podloge i rozdeptala
Otyły, wrecz ogromny mężczyzna siedzi w jednym miejscu w domu i je wszystko co drugi mezczyzna mu dostarczy. Cukierki w opakowaniach, nierozpakowane parówki kielbaski itd.
Ten co go dokarmia (chyba syn) kolekcjonuje trupy. Wypycha je chyba albo robi z nimi cos rownie chorego.
Blagam pomozcie bo dziś nie zasne...
Cześć.
Szukam filmu z komputerem, który na swój sposób "ożywa", wytwarza samoświadomość. Wygląda to jakoś tak, że bohater pracuje przy komputerze - to już komputer stacjonarny, biały, dość masywny, ale taki, który mógłby uchodzić za "peceta". Nie wiem, czy ma go w pracy, czy w domu. Komputer staje się coraz...
Trochę stary film pewnie ciś 1990-2005 pamiętam tylko uryfki ale był on w starożytnych czasach słońce przemieniało facetów w kobiety walka dwóch kobiet i armia mężczyzn skrywających się pod chmurą