Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam poszukuje filmu który pamiętam jak przez mgłę więc opis który podam może mieć pewne nie scislosci :) akcja jest w stanach lub Kanadzie. Zbuntowany nastoletni chłopak trafia do małego miasteczka pod opiekę do dziadka/wujka (starsza osoba). Trafił tam jak dobrze pamiętam z przymusu rodzice go tak wysłali bo nie...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Hej, poszukuję usilnie tytułu filmu dręczącego mnie już od dawna. Może komuś się coś przypomni.
Emitowany w telewizji, druga połowa lat 80 lub początek 90. Produkcja raczej amerykańska.
Zarys fabuły: mężczyzna z rodziną poszukujący pracy zatrudnia się u właściciela jakiejś farmy, fabryki (?), razem z pracą dostaje...

więcej

Głównym bohaterem był chłopak, nie pamietam jaki :( akacja rozgrywała się w tak jakby takiej szkole dla bogatych buntowników na wyspie, później grupa kryminalistów napadła na tą szkołe i żądła od rodziców okupu, na samym końcu główny bohater zabija wszystkich kryminalistów

Fabuła filmu , było kilkunastu wojowników którzy mieli bronić jakiejś osady przed tubylcami, najeżdżali tą osadę zawsze po zmroku, mieli na sobie głowy wilków niedźwiedzi, miejscowi myśleli że to jakieś mistyczne postacie tyle pamiętam :D Ktoś pomoże?

Film był emitowany w latach 1993-1999.Taki dla młodzieży .Chłopak zakochuje się w swojej nauczycielce .Nie wiem dlaczego staje się 30 latkiem ale to nie na stałe .Wszyscy biorą go za nowego nauczyciela lub dyrektora.Nosi marynarkę w kratkę i karczocha lub brokuła w klapie .Umawia się na randki z owa nauczycielką ale...

więcej

Dzień dobry,

prowadzę badania dotyczące obecności polszczyzny kresowej w filmach i serialach fabularnych. Bardzo zależy mi na zbadaniu odbioru tego języka przez widzów niejęzykoznawców. Będę ogromnie zobowiązana, jeśli zechcą Państwo wypełnić przygotowaną przeze mnie ankietę. W związku z tym, że niemożliwe jest...

Film o mordercy ktory ginie na koncu, po czym odzyskuje przytomność w ciemnym pomieszczeniu. Po odpaleniu zapalki widzi twarz demona.

Jak w tytule szukam filmów o tematyce życia po śmierci ,albo o przywracaniu zmarłych do życia.