Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu prawdopodobnie chiński karate lat 90. W jednej ze scen walk gość wskakuje do auta przez jedno okno i w tym samym kadrze wyskakuje drugim od strony kierowcy

Witam, mam w głowie scenę może ktoś skojarzy z jakiego to filmu, więc to był chyba horror rzecz się dzieje wydaje mi się w szkole. Była jakby dyskoteka a później nagle leci jakiś kawałek dość znany i Ci wszyscy ludzie zaczynają do tego kawałka tańczyć na scenie wszyscy tak samo. To był jakiś taki ala'układ taneczny. (W...

więcej

Polemice mi coś w tym stylu? Naukowiec i jego "obiekt badawczy", w którym się zakochuje, albo para naukowców walcząca razem o jakieś odkrycie i zakochująca się w sobie? Coś w stylu "Początek"/"I Origins", "Arctic Heart"? Taki wątek luźno pojawił się też w "Nieznajomej" z Weisz, "Niebezpiecznej metodzie" czy w...

Poszukuję filmu o którym bardzo mało wiem..... Z tego co dobrze pamiętam akcja dzieje się w chinach, a dokładniej początek w czasach starożytnych, po czym ginie jakiś mistrz i wysłannik zaczyna poszukiwania następcy(czy jakoś tak :D) aż do czasów teraźniejszych. Po czym znajduje tę osobę i przebudziła się jakaś armia...

więcej

Poszukuję filmu, który kiedyś oglądałam z tatą w tv.
Gatunek: raczej komedia/horror
Fabuła: małe miastecsko, zapewne w USA, ludzie w nim mieszkający wykazują skłonności wampiryczne, ale realizują je poprzez jedzenie robaków, później przerzucają się na inne, większe, stworzenia. Cały czas odczuwają głód, który...

Akcja toczyła się w wesołym miasteczku gdzieś na wybrzeżu w U.S.A, lub ewentualnie w Kanadzie. Tam był taki chłopak z takim mechanikiem (czarnoskórym) od tych wszystkich maszyn i spędzali czas. Również korzystali z atrakcji. W pewnym momencie uległ awarii symulator podczas jazdy i była akcja z ratowaniem ludzi i m....

więcej

Poszukuje filmu o nastolatku, który tak ja by widział cienie zła. dzięki temu widział ze wydarzy się coś złego. na samym końcu zginęła jego dziewczyna. tylko tyle pamiętam. nic więcej. ani roku produkcji , ani żadnego aktora

Szukam filmów, w których reżyser ma coś do przekazania widzowi i nie jest to takie proate do zrozumienia.

Coś podobnego do Matrix 1-3, Oczy Szeroko Zamknięte.

Hejka!

Szukam filmu z którego scenę widziałem na jakimś klipie na fb.
Film wyglądał jak z lat 80-2000 (albo to pixeloza na fb)

W tej scenie do jakiegoś małego kościoła chyba gdzieś na prowincji w Ameryce południowej przyjechali wojskowi i zrobili strzelaninę. Strzelanina była brutalna a trup ścielił się gęsto....

więcej

Jest to bardzo stary film, chyba raczej z lat 80, a może 90... W tym filmie wchodził facet do wieży i opowiadał bajki Volta Disneya i wmawiał, że jest jeżem czy coś takiego.. Bardzo proszę, jeżeli ktoś wie, co to za film / bajka i zna tytuł, to proszę o odpowiedź❤️