Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy pamiętacie ten francuski seria? Czy gdzieś go można obejrzeć po polsku?

Ostatniej nocy w Soho, w podobnym klimacie

Anglojęzyczna (chyba angielska) komedia nakręcona bodaj w l. 80. czy 90., a dziejąca się w latach międzywojennych w Anglii. Głównym bohaterem był były pierwszowojenny oficer, taki niemal superman, we wszystkim najlepszy, wygrywający wszelakie regaty, wyścigi, konkurencje sportowe i hojnie obdarzony przez naturę. I co...

więcej

Od razu mówię, że może być trudno. Szukam tytułów:

1) Jest to scena z jakiegoś filmu akcji, być może o Bondzie albo z jakimś znanym
aktorem. Pamiętam moment w barze, kiedy gruby facet z czarną brodą (na pewno nie
Bud Spencer!) zaczepia głównego bohatera. Grubas miał też czerwoną bluzę.
Zaatakował głównego...

Pamiętam co to za rasa, bo mnie urzekł. West highland white terrier - dla niewtajemniczonych, taki mały biały piesek. Jego "właścicielem" były mały chłopiec. Byli najlepszymi przyjaciółmi.

Akcja działa się w dawnych latach. Nie było im łatwo żyć. W dodatku ten pies się przybłąkał czy coś takiego, więc właściwie...

Od lat poszukuję tej samej bajki z kasy VHS - niestey kaseta nie działa :(

Była ona o myszce, która nie słuchała rodziców (bodajże o imieniu Manfred, ale podejrzewam , że to inne imię, pamięć zawodzi...)

Myszka ta koniec końców uczyła żaby i była na jakiejś wyspie (?)

Wiele lat temu oglądałem w telewizji film w którym były dwie rywalizujące ze sobą grupy dzieciaków na czymś co wyglądało jak obozy harcerskie (co do czego nie mam pewności) lub coś w rodzaju domów letniskowych między lasami przy jeziorze lub stawie. Obie grupy miały swoje bazy. Jedna miała bazę na drzewach, drugiej nie...

więcej

Drodzy Filmwebowicze :))
Poszukuje tytułu filmu.
Dwie przyjaciołki jadą na weekend do domu rodzinnego jednej z nich. To bogaty dom z wielkim ranczem dookola. Dziewczyna ,ktora jest gosciem jest po traumatycznych przejsciach z jej wlasnego domu. Przy sniadaniu brat lub taki zarzadca rancza informuje rodzine ,ze...

więcej

Szukam tego filmu, który został nakręcony w latach 80-tych lub na początku 90-tych, mógł zostać wydany w 1990 lub 1991 roku, chociaż było to latem 1991 roku, kiedy go widziałem, więc nie zostałby wydany później. Akcja filmu mogła rozgrywać się w Kalifornii, ale też nie jestem tego w stu procentach pewien, choć miała...

więcej

Witam lata temu miałam bajkę, wydaje mi się, że na płycie. Jedyne sceny jakie pamiętam ,to, to, że był tam jakiś duży zielony i zły ogórek, który chciał zrobić kogoś kanapkę i w tle był chyba młyn oraz to, że chyba ktoś podróżował na łóżku i znalazł się w chatce, do której zwabiły go ciasteczka i ta chatka była jakby...

więcej