Nie pamiętam tytułu. Francuski komisarz wraca do rodzinnego miasta, ma złe stosunki z ojcem. Tajemnica z ll wojny światowej, witraże. Zabójstwa chyba 3-4 osób w związku chyba ze zdradą z czasów wojny.
Prawdopodobnie brytyjski, chyba z tego co pamiętam był krótki - 4/8 odcinków, raczej dziejący się w epoce wiktoriańskiej, dwóch uczonych przywróciło magie, jeden chciał ją ukryć a drugi używać? szczegóły pamiętam jak przez mgłę, próbowałem samemu szukać, ale nie znalazłem. Ktoś może kojarzy jakiej produkcji poszukuję?
1. Kiedy wejdę w znajomego i w jego ocenione filmy i chcę obejrzeć coś co ta osoba oceniła np. na 8-10 na platformie streamingowej, którą posiadam np. HBO MAX, to nie działa filtr z platformami.
2. Po drugie czasami ktoś się mnie pyta co polecam do obejrzenia na np. Netflix, i nie ma opcji by filtrować swoje wyniki...
Kiedyś był taki film. Dziewczyna odziedziczyła dom chyba po zmarłej matce. Przeprowadziła się tam na jakiś czas. Nagle zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Na końcu okazało się że w domu był jeszcze jeden pokój w którym ktoś tam mieszkał
pamiętam tlyko,że gabriela walczyła z kims,ta osoba zawisla i gabriela nadepneła jej na dłoń(tamta chyba spadła)
pamiętamy tylko,że była scena w knajpie,był jakis starwszy facet-wojownik,który okolo 20 lat temu pokonał ponad 500 ludzi,w knajpie był pijany,że ktos musiał trzymać go,żeby stał prosto-po to,żeby bali sie ci,którzy weszli
Jak w tytule. Jakiś czas temu natknąłem się na fantastyczne archiwum
wszystkich premier kinowych w PRL i nie mogę teraz tego znaleźć.
Mam wrażenie, że była to strona jakiegoś kina lub podobna.
Miałem to gdzieś zapisane i przepadło, Googluje i nic.
Ktoś pomoże ?
Pamiętam że była w nim taka scena: ktoś włamuje się do czyjegoś domu i zabija właściciela rażąc go prądem w basenie. Kojarzy ktoś?
Stary film o miłości, on biedny, ona z bogatego domu.Rodzice zabierają ja do innego miasta, żeby rozdzielić. Po latach on ją odnajduje, ona ma wyjść za mąż za kogoś innego . Nim podejmie decyzję z kim ma zostać, mama pokazuje jej, że pomimo, że jest z jej ojcem była zakochana w biednym mężczyźnie , który pracuje w...
więcej