Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Znalazłem ten opis na innym forum. Czy ktoś kojarzy?

"Widziałem ten film jakieś 50 lat temu. To był angielski film, ale pamiętam tylko chińską przetłumaczoną nazwę. Gdybym przetłumaczył ją z powrotem na angielski, brzmiałaby jak ESP / inteligentny pies i Mickey. Nie ma to jednak nic wspólnego z myszką Disneya.

W...

więcej

Mogą też być linki do ciekawych filmów w tym temacie na YT itp.
Ja właśnie obejrzałem na YT kilka takich filmów i film pt : " GÖBEKLI TEPE I TAJEMNICA FILARU 43 " - podobał mi się najbardziej. Polecam.
Zwłaszcze temat WIELKIEGO POTOPU mnie interesuje bo on się pojawia wszędzie ( wszystkie religie i kultury ),...

więcej

Włoski stary serial może z początku lat 70 o nauczycielu, który obejmuje klasę niezdyscyplinowanych chłopców, jednak z czasem wyprowadza ich na prostą. W włoskim tytule było coś Diare tz: dziennik, ktoś coś?

Coś jak "Wielki rok" z 2011 roku czy choćby "Ptaki" Hiczkoka :P

szukam tytulu filmu w ktorym mlodzi ludzie mają wypadek przyjeżdza po nich karetka zabiera ich do starego szpitala a tam próbują ich zabic film ze starszych lat prosze o pomoc

Chyba emerytowani sędziowie urządzili zabawę w proces mężczyźnie, któremu zepsuło sie auto. Znajdują winę, a winnego skazuja na śmierć. Stary film najprawdopodobniej czarno biały.

Witam wszystkich na początku myślałem że film który gdzieś tam pamiętam z lat młodości nazywał się maszyna śmierci jednego okazuje się że to nie to fabuła filmu z tego co pamiętam gościu przetrzymywany przed jakimiś ekranami błyskali mu itp później pielęgniarka którą uprawiał seks była jego zleceniem morderstwa którego...

więcej

Witam wszystkich pewnie z kategorii thriller może kryminał. Pierwsze sceny filmu zaczynają się ona jest podczas jazdy kabrioletem i jeden młody student medycyny dzwoni niby na 112 odbiera dziewczynę która instruuje jak pomóc drugiemu studentowi którzy wymyślają sobie choroby. Dalsza część filmu jest gdy dwaj studenci...

więcej

Ponieważ cywilizacja klasycznych Majów jest coraz lepiej poznawana bo ich pismo jest już przeważnie odczytane to świetnym pomysłem były film osadzony w tamtej cywilizacji. Uważam że np rywalizacja pomiędzy dwoma największymi państwami świata Majów czyli Mutalem (Tikal) i państwem Kaan to doskonały pomysł na świeży...

Witam, jakis czas temu przypomniał mi się film/program fabularny w którym omawiano Apokalipse sw Jana, gdyby sie sprawdzila w naszych czasach. Widzialem go z ponad 10 lat temu i pamietam sceny, gdzie Antychryst przejmuje wladze nad swiatem, scene jak ktos nie moze na stacji benzynowej kupic paliwa i scene koncowa jak...

więcej