Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej,poszukuję filmów,które pokazują jak sztuka kształtuje małe dzieci!

Witajcie

Znacie jakieś bardzo dobrej jakości filmy z ww. tematów? Nie interesują mnie serie puszczane na Discovery Channel itp. Jakieś ambitne dokumenty, opowiadające o zjawiskach fizycznych, zahaczające o teorie. Chętnie coś o matematyce, liczbach. Tak, żeby się czegoś dowiedzieć w miarę przystępny sposób - chociaż...

więcej

Witam. Usiłuję bezskutecznie z zakamarków dyni wyłuskać dwa tytuły filmów, które onegdaj obejrzałem. Proszę w tym o pomoc.
Jeśli chodzi o te dwa filmy, to nie po raz pierwszy przedstawiam je na forum. Mam nadzieję, że tym razem prośba trafi do oczu tych, co "wią".
1. Film numer jeden to produkcja polska, dramat...

Widziałem to cudo w dzieciństwie i pamiętam jedną scenę. Jej bohaterami są ojciec i syn. Ojciec z samego rana każe swojemu synowi (chłopak około 20 lat) ubrać się w najładniejszy strój. Zabiera go nad brzeg jakiegoś akwenu. Dużo mgieł, widać, że to jesień albo wiosna. Wtedy ojciec krępuje syna linami i wiesza go na...

Dobry wieczór.

Poszukuję ciekawych filmów o złodziejach i hakerach. Z ciekawymi historiami i pokazaniem tych zawodów.

Oglądałem Oceansów, film Haker z Heamsworthem i polski film Haker. Oglądałem również takie filmy, jak Gry wojenne, Złodziejski kodeks, Miasto złodziei, Kod Dostępu oraz serial Mr. Roobot. Fajny...

więcej

Film opowiada o dwójce młodych ludzi (para), którzy gdzieś jadą i bodajże po drodze zabierają autostopowicza (też młody chłopak). Pamiętam tylko scenę z namiotem, jak spali wszyscy razem i tamci nagle zaczęli uprawiać seks, a ten się "obudził" i wyszedł, potem chłopak tej dziewczyny gdzieś zniknął, a ona w rozpaczy...

na zlecenie jego żony czy też narzeczonej . Wystawia go , detektyw robi zdjęcia a on potem się w niej zakochuje . To jest film amerykański . Nie nowość . Kojarzy ktoś tytuł ? Proszę o pomoc .

Szukam filmów na jesienne wieczory, najlepiej z tematyką miłosną. Może być to thriller połączony z romansem,lub po prostu jakiś dramat :) Znacie jakieś? :)

Ostatnio przypomniała mi się scena z pewnego filmu o tematyce seryjnych morderców. Niestety nie pamiętam dokładnie kto tam grał ani z którego roku jest ten film, może być dość stary. Sceny które pamietam dotyczą tego, że detektywi znajdują dziesiątki zakopanych zwłok (już kości) w jednym miejscu i odkrywają ile tak...

szkoda ,fajne są