Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

hej,

potrzebuje filmy w których jest motyw SOBOWTÓRA jak Fight Club czy Sobowtór Kurosawy

dzięki!

Witam serdecznie czy tutaj znajdę kogoś najlepszego tłumacza z języka angielskiego? Mam napisy wersji angielskiej i wystarczy ich przetłumaczyć z sensem. Czy jest ktoś kto ma czas i może poświęcić nie tylko mi w tym tłumaczeniu? Za wiadomość i odpowiedź ładnie podziękuję! Pozdrawiam! Dokument chętnie prześlę na...

poszukuje tytulu filmy w ktorym gral na 90 procent dean cain bylo z 4 czesci filmu starszy film o przekretach udawanej smierci w kolko cos sie dzialo i chodzilo o pieniadze krotki tytul jak sie nie myle

Witam Wszystkich
Od dawna chce obejrzeć ten film który oglądałem w dzieciństwie a nie mogę go znaleźć bo nie znam tytułu.
Film chyba z lat końca 70 lub 80-tych jest o grupie ludzi z przyszłości którzy podróżują w przeszłość by oglądać katastrofy .. zamieszkali oni lub wynajęli mieszkanie u takiego młodego małżeństwa...

więcej

Może ktoś z was będzie wiedział co to za film, ja nie pamiętam z niego zbyt wiele, jedynie jakieś urywki :P
Jakiś mężczyzna uciekał przed kimś i skrył się u jakiejś faceta była też tam jakaś kobieta.
Potem pamiętam tylko że skryli go w przejściu pod podłogą, mężczyzna który krył tamtego faceta nie chciał zdradzić...

1. facet wraca do domu, znajduje torbe pieniedzy ktora zabiera jego dziewczyna, sasiedzi mysla ze to on ukradl i podchodza pod jego dom, broni sie, bodajze zabijaja mu brata i zaczyna sie mscic. Maja chyba wysypisko samochodowe, gosc odkrywa ze robia jakies czarne interesy. W miare nowy film z napisami nie znam...

A:Widzicie, tak wygląda martwa krewetka.Jest nieżywa, ale pół godziny temu przekonywaliście mnie że nie rusza się ze zmęczenia.Powiedzcie: nie, odpoczywa.
B:Co?
A:Nie odpoczywa
B:Nie, odpoczywa
A:W takim razie obudze ją
A:Kreweciu pobudka! Nie ocknęłaby się nawet, gdybym poraził ją prądem, jest trupem, wybrała się...

więcej

Cześć.
Kilka lat temu oglądałam film którego tytułu kompletnie nie pamiętam.
Mała dziewczynka jedzie z ojcem samochodem w nocy widzą samochód ojciec wysiada z drugiego samochodu też ktoś wysiada i uderza go czymś i pakuje go od bagażnika razem z córką w drodze otwrieraja drzwi dziewczynka ucieka lecz ojcu się nie...

więcej

Film o kolesiu, ktory dostaje jakies znaki chyba od Boga. Mianowicie rozchodzi sie o cyfry , godzine (nie pamietam dokladnie); 10:12, 10:14, 11:12 czy jakas tam. Pamietam motyw, ze wstaje rano a smieciarka wyrzuca mu smieci pod dom. Nie jestem pewny czy to nie czasem John Cusack gra w tym filmie.

Szukam tytułu filmu animowanego. Był prawdopodobnie polski, akcja toczyła się na wsi. Nie pamiętam początku, ale był jakiś stworek, jakieś zwierzątko, chyba kura i ktoś je hodował. Możliwe, że to byli chłop i baba. Wzięli do domu to coś, chyba spało w chacie w łóżku, był taki motyw, że zwierzątko dokarmiali i coraz...