Film był o detektywie który miał dwie "twarze" że tak powiem. Mordował ludzi za pomocą linki w zegarku, dusił je. A potem jako detektyw udawał że ściga mordercę czyli siebie. Więcej niestety nie pamiętam.
in temu
Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też tytuł całkowicie nieznany i w razie potrzeby dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do polskich wersji tytułów z bazy FW. Jeśli natomiast ma być odgadnięta wersja oryginalna...
Witam was wszystkich. Chciałbym znaleźć film bo ciągle mam na myśli go Ale nie pamiętam tytułu. Oglądałem to w wakacje i był zarabisty. Główny aktor (to był chyba John Travolta) za dnia był biznesmenem, a w nocy zabijal przeróżne osoby. Pamiętam że bezdomnemu dał pieniądze odszedł na kilka krokow, a później wrócił i go...
więcej
Szukam filmu, który "mignoł" mi kiedyś w tv.
Pamiętam niewiele, a mianowicie: dziewczyna trafia do więzienia, chyba dlatego że facet podsunol jej jakieś dokumenty do podpisania. Mieszkała sam, więc rodzinie powiedziała że jedzie na wakacje, czy coś takiego. Miała papug, więc dostała zapas jedzenia na jakiś czas, bo...
wg jakiego klucza wskazujecie swoje ulubione filmy, bo mam z tym problem, może się zasugeruję jakimiś konkretnymi podpowiedziami, proszę o normalne odp. nie jakieś głupotki/docinki
Poszukuję tytułu filmu, który emitowany był na kanale TVP Kultura. Film chyba Kanadyjski, współczesny, ale przedstawiał lata 70. Opowiada on historię o chłopcu, który trzykrotnie próbował popełnić samobójstwo. Żył w nieszczęśliwej rodzinie, którą opuszcza matka wylatując do Grecji. Chłopiec zbiera kamienie, które...
WItam wszystkich. Od dłuższego czasu poszukuje filmu. Mianowicie był on o grupce ludzi którzy walczyli o przetrwanie na pustyni. Gdy robiło się ciemno spod ziemi wylatywały jakies potwory i atakowały ich. Gdy był dzień chowały się pod Ziemią. Pamietam też ze gdy probowali uciec przed nimi w nocy mieli ze soba generator...
więcejFilm był o detektywie który miał dwie "twarze" że tak powiem. Mordował ludzi za pomocą linki w zegarku, dusił je. A potem jako detektyw udawał że ściga mordercę czyli siebie. Więcej niestety nie pamiętam.