Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam miłośników historii i nie tylko :) może pamiętacie ten serial "Wielkie Bitwy Historii" prod. Francja, 1974, nie wiem ile było odc może kilkanaście, jeden z nich opowiadał o Bitwie pod Grunwaldem. Kiedyś emitowany w TVP, nie wiem czy kiedykolwiek wznawiany. Czy ktoś z Was spotkał się z tym serialem? Czy jest...

Witam wszystkich.

Szukam filmu, którego tytuł próbuję sobie bezskutecznie przypomnieć od ponad tygodnia.
Akcja filmu kręci się wokół starej chatki/domku w lesie. Prawdopodobnie jest ona opuszczona ale nie jestem pewny. Jedna po drugiej przybywają do niej przypadkowe i nieznane sobie nawzajem osoby (powodami były...

więcej

Film Zimna Wojna został polskim kandydatem do Oscara. Uważacie że jest na tyle dobry że ma jakieś szansę ?

Witam! Od kilku dni chodzi za mną film, który oglądałem stosunkowo dawno.
W filmie (prawdopodobnie) głównie chodziło o dziewczynkę, która znała kilkanaście języków. Nie do końca pamiętam o co tam chodziło, ale była wychowywana przez zakonnice lub coś z tym związanego.
Z góry dziękuję i liczę na pomoc.

Szukam filmu (komedia - niezbyt stara) o grupie dawnych (teraz już dorosłych) przyjaciół, którzy wynajęli sobie domek w lesie i wspominają dawne biwaki. Wciągają w to swoje dzieciaki, które na początku nie są ku temu chętne. Jest scena, kiedy jeden z facetów po prostu na siłę wyciąga syna na dwór i odbiera mu komórkę....

więcej

Witam słuchajcie może ktos kojarzy rosyjski film o samolotach SU27coś w tytule ''szablozębny'' za czorta nie moge sobie przypomnieć a chętnie bym go zobaczyła,Dzięki za odpowiedzi :)

Hej, czy znacie jakieś filmy kryminalne/thrillery, w których zostało popełnione morderstwo na terenie uczelni, kampusu, akademika, bractwa studenckiego itp...?

jakies propozycje?

1) Bardzo stary, czarno biały film o miłości dwojga osób, które z jakiegoś powodu nie mogły być razem. Główna bohaterka była chyba blondynką. Chyba kontaktowali się jakoś podświadomie, czy coś takiego. Któreś z nich było w więzieniu, albo zamknięciu. Na końcu umierają i w końcowej scenie widać tylko podwójne ślady...

Witam,

Poszukuję filmu, pamiętam tylko strzępy fabuły. Film z lat 80-90, z czasów VHS, gatunek: ninja. Główny bohater najprawdopodobniej Amerykanin, wychowany gdzieś w Azji. Jeśli dobrze pamiętam to ktoś porzucił dziecko(niemowlę) podrzucając je pod jakąś chatkę, okazało się że to dom mistrza. Ten zrobił mu test...