Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,

Proszę o pomoc w znalezieniu filmu. Oglądałem go jako dzieciak gdzieś w telewizji. Film najprawdopodobniej japoński (z pewnością azjatycki) z lat 80tych jak mniemam.
Fabuła - oddział regularnej armii (raczej japońskiej) na skutek jakiejś anomalii, przenosi się w czasy faudalnej Japonii i opowiada się po...

Poszukuje filmu, chyba jakiś nowy co niedawno wyszedł. Przeczytałem opis i zainteresował mnie niestety zgubiłem tytuł. Z opisu pamiętam tyle "Pracownik włamuje się do domu swojego pracodawcy, gdzie z kolei na niego czeka wynajęty zabójca. Rozpoczyna się walka" coś w ten deseń.

Poszukuje filmow dokumentalnych, w ktorych uzyto krajobrazow do reprezentacji wewnetrznego stanu umyslu bohaterow. Czy moglibyscie podsunac mi jakies tytuly w tym temacie (oprocz dokumentow Herzog’a, bo te juz znam) ?

Cześć,

Szukam filmów których akcja rozgrywa się w stanach missouri, nebraska, oklahoma i wayoming! Najlepiej z lat 80tych!
Dzięki

Szukam filmu w ktorym byl lecacy meteoryt i caly film polegal na tym ze to byla relacja telewizyjna

Wie ktoś, gdzie można zobaczyć w necie te dwa polskie filmy:
"Odwet" z 1982
"Yesterday" z 1985

Będę wdzięczny za info lub linki.

Jedyne co pamiętam to jest to film chyba o kobiecie(ale może tez być i o mężczyźnie), która podgląda/obserwuje małżeństwo sąsiadów mieszkające obok i w trakcie krótkiej rozmowy przez płot kobieta z sąsiadującego domu mówi do tej osoby( co ją obserwuje), że boi się że zniknie. Co to za film? Na pewno było to coś z...

Dawno temu,minęlo chyba sporo lat kiedy to oglądalem.Bodajże w telewizji lecial ten zachodni film.Chyba jakiś sensacyjny,może coś o narkotykach,WOJNIE GDZIES LATYNOSKIE KRAJE itp ale nie jestem pewien.W pamięci utkwila mi taka drastyczna scena;W jakiejś dżungli czy lesie grupa partyzantów(?)zlapalala innch ludzi i...

Witam szukam filmów w stylu "Dziewczyny z Alabamy " :

https://www.filmweb.pl/film/Dziewczyna+z+Alabamy-2002-33543

Z tym klimatem . Najchętniej komedie komediodramaty ( nie dramaty )

tak jak w opisie https://www.imdb.com/title/tt6538906/ przy okazji szukam tego filmu , i inne filmy z Gatunku boks tajski, ong bak juz oglądałem .