Pierwszy : jest o dziewczynie w wieku licealnym, która jest bita przez swojego chłopaka. Pamiętam z niego kilka scen : jak robi jej scenę zazdrości po tym, jak inny chłopak mówi jej, że ma zgrabne nogi; jak jej Mama zauważa siniaki na jej ciele podczas kąpieli; jak znajdują ciało dziewczyny, a obok niego leży róża,...
pamiętam scenę, w której ojciec uczył córkę pływać, wyrzucił ją na środek basenu, żeby sama dopłynęła do brzegu. ta bardzo się wystraszyła, wybiegła z basenu. ojciec ją zatrzymał, powiedział jaki jest z niej dumny i coś że bez tego sama by się nie odważyła
film o rodzinie z dwójką albo trójką dzieci, o wychowaniu
Hej, niedawno ktoś polecał mi film a wyleciał mi tytuł. W domach ludzi w miasteczku dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Ludzie myślą że to duchy a się okazuje że w komórkach czy w ścianach ukrywaja się ludzie którzy w nocy wychodzą i kradną jedzenie z ich kuchni, jedną kobietę zgwałcili itd. dopiero ktoś przypadkiem...
Poszukuje filmow, ktorych bohater/bohaterzy postanawiają porzucić swoje dotychczasowe życie (najchętniej zapoznalabym się z jakimiś wartymi uwagi, dobrze zrobionymi filmami).
Pierwszy to film wojenny. Akcja dzieje się gdzieś w lesie. Zapewne II wojna światowa. Chyba pod koniec filmu żołnierze ustawiają ludzi jeden przy drugim i ich wszystkich rozstrzeliwują i tak padają po kolei. Oglądałem dawno temu i tylko tyle pamiętam.
Drugi to komedia romantyczna. Leciała chyba kiedyś na HBO....
Kiedyś było tam sporo filmów, które potrafiły połączyć funkcję ludyczna z glebszymi treściami a teraz to albo biopic (niby ambitnie) albo popcorniaki. Co prawda są tam jakieś pojedyncze jednostki, które próbują w kino autorskie ale ilość filmów o przeciętnej lub źle napisanej fabule to są jakieś rekordy. Teraz...
Co jakiś czas przypominają mi sie sceny z pewnego filmu, który oglądałam jak byłam mała, lecz za nic nie mogę sobie przypomnieć jaki ten film miał tytuł. Pamiętam, że kiedy nadchodziła noc, ludzie chowali się w jakiejś karczmie i zamykali ogromne drzwi do tej karczmy, ponieważ przychodził jakiś duży olbrzym i...