Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,

potrzebowałbym pomocy w odnalezieniu tytuły filmu. Film oglądałem ponad 13 lat temu także mogą mi się jakieś fakty mylić.

Większość akcji dzieje się w budynku gdy dochodzi do pożaru(wybuchu) w środkowej części. Ludzie którzy zostali na wyższych piętrach zostali odcięci od zejścia na dół (próbowali lecz bez...

więcej

bohater czarny pisarz pisze se jakąś tam książkę, brak weny, kiepsko mu idzie, w gabinecie miał roślinę (typ jakiejś paprotki?) która w jakiś tam sposób "ożywa" w sensie że jak tego gościa nie ma w biurze to ona tam coś klika i pisze (na maszynie do pisania, albo starym komputerze), wiem że brzmi jak motyw z komedii...

więcej

Film jest produkcji amerykańskiej, opowiada o rodzinie, gdzie ojciec choruje na raka i jest u kresu swego życia. Wtedy do domu zjeżdża się rodzeństwo i kuzyni, wyjaśniają sobie decyzje z przeszłości, pamietam, że na samym końcu córka śpiewała piosenke tacie w stylu country i tytuł filmu chyba miał też w nazwie słowo...

więcej

kadru?:
https://film.wp.pl/tim-allen-zanim-zostal-slawny-grozilo-mu-dozywocie-6262287908 537985g/4

Nie pamiętam tego filmu pamietam tylko jedną scene wiem że byl to film polski i byl taki moment że taki starszy pan wyszedl ze szpitala i patrzył jak jego córka z kimś szla i ona go mie chciala znać albo nie wiedziala że on istnieje.

Nie pamiętam tego filmu pamietam że był on starym filmem i tylko jedną scene wiem że byl to film polski i byl taki moment że taki starszy pan wyszedl ze szpitala i patrzył jak jego córka z kimś szla i ona go mie chciala znać albo nie wiedziala że on istnieje. Ta scena była na samym końcu filmu.

Przez cały film kobieta tańczy wędrując przez dziwny świat swojej wyobraźni.
Aż ostatecznie trafia do podmorskiej krainy, tam spotyka mężczyznę.
W niezwykłym tańcu na szarfach kończą film sceną zakochania się.
Nie mam żadnego punktu zaczepienia, nawet nie wiem z całą pewnością, czy jest produkcji...

Oglądałem kiedyś film o wampirach, ale nie oglądałem całego a zapamiętałem ostatnie sceny, dwójka bohaterów (mężczyzna i kobieta) walczyła w budynku z jakimś wampirem i potem ustawili na dachu wielki krzyż taki zrobiony na szybko i te "złe" spaliło czy coś, a te co pomogły ludziom to nie, i tak jakby chyba odzyskali...

więcej

Trafiłam na film parę lat temu, ale nie wiem z którego był - 2005 - 2015 ? Reporter czy student przeprowadza wywiad z twórcą sztucznej inteligencji. Robot wygląda zupełnie jak człowiek, cała akcja rozgrywa się w mieszkaniu "w kamienicy", nie są to jakieś nowoczesne pomieszczenia. Z tempa akcji, nie wydaje mi się, żeby...

więcej

Gdzie mogę obejrzeć ten film z polskimi napisami, albo angielskim dub. , proszę o pomoc bo nigdzie znaleźć nie mogę :c tytuł angielski Buddha: The Great Departure