Hej poszukuje filmu o młodej kobiecie z dwójka dzieci.Pracowała jako kelnerka,lecz wywalono ją przez jednego klienta,gdy poszła do jednej firmy na przesłuchanie o prace okazało sie,że jej przyszłym szefem bedzie facet przez ,którego została poprzednio wylana.Męzczyzna uderza sie i traci pamięć,a ta młoda kobieta...
Szukam filmów, w których okazuje się, że ,,zjawiska paranormalne'' mają wytłumaczenie, np. sierociniec, the boy.
Cześć, parę lat temu w wakacje na TVP1 lub TVP leciał serial. Niestety nie pamiętam tytułu a chętnie obejrzę go jeszcze raz. Serial był kryminalny z wątkiem rodzinnym i miłosnym. Odpowiadał losy kobiety która wróciła do rodzinnego miasta po latach na pogrzeb brata. Kiedyś, będąc nastolatką, pokłuciła się z rodzicami i...
więcejTak jak wyżej. Ostatnio trafiłam na blend piosenki i jako teledysk wykorzystany jest fragment filmu. Z tego co zauważyłam głównymi bohaterami są narzeczeni. Mężczyzna jest chyba wojskowym, dziewczyna odlicza dni, a w pokoju porozwalane sa żołnierzyki. Kobieta w lesie rozpala ognisko, przegląda wspólne zdjęcia, pali je....
więcej
A więc tak. Moim podstawowym błędem było założenie, że znajomość słowa "terminator" należy do zasobu wiedzy, którą posiadają raczej wszyscy ludzie, którzy udzielają się w zagadkach (no nie jesteśmy w końcu wśród "Innych"). Do tej pory nie mogę wyjść z szoku, że tak nie jest. Ale cóż.
I stąd cały ten ambaras. Bo z...
Chyba film niemiecki? O porwaniu dziewczyny która podróżuje po świecie i pewnego dnia ląduje w Berlinie, tam zaznajamia się z jakimś facetem który ja porywa i więzi w swoim mieszkaniu. Help :)
z czasów Polski stalinowskiej która na stare lata siedziała w zamknięciu i gadała z jakimś księdzem, być może się "nawróciła" taki motyw spowiedzi rozliczenia, taka postać niczym z filmu "Ida" - jest taki film z ostatnich lat, albo ma dopiero wyjść?
Czesc, ostatnio przypomnialo mi sie pare starych bajek i chetnie bym je znow obejrzala ale nie mam
pojecia jak sie nazywaly i nie moge nigdzie znalezc :( moze ktos zna i pomoze? lecialy w latach 90 na jakis
podstawowych programach typu polsat czy tvp1.
1. bajka opowiadala o chlopcu ktory mial dzina. potem chyba...