Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Gra polega na odgadnięciu tytułu filmu na podstawie zaprezentowanych kilku kadrów z niego pochodzących.
1. Zadający zagadkę podaje link do screenshota (zrzutu ekranowego) przedstawiającego scenę z filmu (jeśli sceny są mało charakterystyczne , mogą być dwa, a nawet trzy kadry).
2. Nie należy podawać skopiowanych...

Witam :)
Od dłuższego czasu bezskutecznie próbuję odnaleźć tytuł mojego pierwszego obejrzanego horroru ;) Było to w latach 90 ;P
Sęk w tym, że nie pamiętam kompletnie nic prócz fabuły- mniej więcej. Zaznaczam, że teraz wygląda mi to na horror klasy C ;)
Być może ktoś będzie potrafił mi pomóc, bo mnie to strasznie...

więcej

Hej.
Szukam filmu to był chyba thriller.
Nawiązuje do przeszczepów mięśni, nie pamiętam dokładnie fabuły, ale była tam grupa ludzi którzy trzymali się razem. Natomiast jak twórcy zaczęło coś nie pasować to był w stanie kontrolować te mięśnie zdalnie tak aby ich wykańczac. Jeden fragment był trochę zabawny bo jeden z...

więcej

Kochani błagam pomóżcie. Od kilku lat próbuję sobie przypomnieć tytuł pewnego dość wiekowego już filmu akcji, który oglądałem na VHS. Świetnie pamiętam fabułę ale za nic nie mogę skojarzyć aktorów ani tytułu a bardzo mi na tym filmie zależy :( Więc tak: jest koleś na wózku (bodajże weteran jakiejś wojny czy były...

Niech mi ktoś wyjaśni skąd ten hejt na Patryka Vege, który
- tworzy filmy nie dotowane przez państwo
- wskrzesil polski film sensacyjny, który wydawało się, że umarł wraz z "Sara" Slesickiego
- przypomniał PISFowi o istnieniu facetów, bo według klucza to statystyczny polski widz kinowy to kobieta, stąd takie a nie...

więcej

Znacie filmy w takim stylu jak wymienione wyżej? To są moje jedne z ulubionych i bardzo ciężko mi znaleźć coś chociażby troszkę zbliżonego. Bardzo będę wdzięczna za pomoc. I z góry dziękuję

Chodzi o filmy gdzie ktos porywa kobiete/nastolatke i przetrzymuje.Z perspektywy tych osób a nie osob ich szukajcych.

Coś typu 3096 dni lub Tylko mój

Szukam filmu (komedii) o ucieczce z domu starców. Fabuła: starszy pan zostaje (chyba wbrew woli) umieszczony w domu starców, który okazuje się bardziej więzieniem. Obsługa źle traktuje pensjonariuszy. Kilku z umieszczonych tam osób (w tym główny bohater) spotyka się potajemnie i planuje ucieczkę, która się udaje -...

witam szukam filmu w którym pewien amerykański student jedzie do innego państwa na konferencje na której jest w garniturze a wszyscy inni narodowym stroju, podczas tego dochodzi do wybuchu i ginie księżniczka ale jak pózniej sie okazuje to nie była ona. Wiele osób chce zabić amerykanina.
amerykanin na konferencji...

Co to za aktor i nazwa filmu/serialu w ktorym gra na zdjeciu. Chodzi mi o moje zdjecie profilowe