Hejka! Szukam filmu, króciutko go opisze, ale myślę że jak ktoś zna to będzie wiedział o jaki mi film chodzi. Była sobie pewna para. Pewnego czasu bodajze coś zrobili i zgarnęła ich milicja. Chłopaka przywiązali do sufitu, a jego "dziewczynę" zgwałcili na jego oczach. Milicja się od tego wykręciła. Kilka lat później...
więcejSzukam filmu, którego widziałam jedynie zwiastun. W filmie chodziło o to, że kobieta i meżczyzna, którzy nigdy nie widzieli się w rzeczywistosci poznali się przez to, że mogli patrzeć nawzajem przez swoje oczy, a także rozmawiać ze sobą w myślach. Byli w jakiś sposób połączeni, później chyba chcieli się spotkać, ale...
więcejDługi czas szukam pewnego filmu i nigdzie nie mogę znaleźć :( jest to straszny wyciskacz łez. Opowiada o kobiecie, która w swoim pamiętniku opisuje przeprowadzkę do mniejszego miasta (remontuje dom, jest chyba lekarzem, przez wszystkich lubiana i szanowana). Poznaje faceta, biorą ślub i mają dziecko. Ogólnie sielanka,...
więcej
Przepiękna baśń o uczuciach :) Cudowne aktorstwo, cudowna muzyka i cudowne zdjęcia.
Lawendowe Wzgórze (2004)
Kornwalia, rok 1936. Dwie starzejące się Angielki postanawiają zaopiekować się znalezionym na plaży nieprzytomnym młodym mężczyzną, który okazuje się być Polakiem. Pomimo bariery językowej nawiązują z nim...
Kojarzycie jakieś podobne seriale do Fali Zbrodni ? Chodzi o ten klimat, brutalność, przekleństwa itd.
Mało co pamiętam, jedynie to, że była tam scena w jaskini i aby prawdopodobnie się nie zgubić jakaś postać sypała z beczki lub worka linie prochu. Zdaje się, że to był film o piratach ale pamięć może mnie zawodzić.
Witam poszukuję filmu, który oglądałam kiedyś w telewizji. Para oczekująca na dziecko wprowadza się do nowego mieszkania. W bloku znajdują się sami starsi ludzie, którzy z początku wydają się być mili. Okazuje się, że (nie pamiętam tego dokładnie) piją oni krew młodych ludzi, którzy wprowadzają się do bloku, dzięki...
Oglądałam go z 2 lata temu. Był to chyba thriller psychologiczny. Zaczął się od sceny, w której mężczyzna (chyba jest wspomniane, że to były żołnierz) wybierający się na wycieczkę rowerową w góry (?) trafia do jakiegoś przydrożnego zajazdu, tam chyba broni jakiejś dziewczyny przed nachalnymi typkami spod ciemnej...
Ojciec i dziewczynka ( chora na autyzm lub chyba ). Byli biedni, ojciec został zamordowany i pochowany na publicznym cmentarzu na wyspie, córka schowała się na łodzi,gdzie była trumna ojca i płynie na ten cmentarz. w miedzy czasie zapamiętuje nr trumny i tam wrzuca klejnoty. potem ktoś ta dziewczynkę odnajduje i...