Lubię oglądać zarówno australijskie jak i amerykańskie filmy wojenne (Zwłaszcza o wojnie na Pacyfiku) Z tego co zauważyłem poza tym że Australijczycy zwykle mają o wiele mniejszy budżet, to w australijskich filmach nie występują na ogół superbohaterowie zdolni wykończyć cały pluton przeciwnika. A jakie wy macie uwagi...
więcejWitam. Szukam filmu o dwóch detektywach tropiących seryjnego morderce, który później okazuje sie jednym z nich.
Pamiętam jedynie, że akcja była w jakimś wieżowcu, w którym chyba był pożar i ludzie utknęli w windzie, później oni wychodzili tą drabiną do góry, część osób zginęło, bo pospadali. A na amej górze tego wieżowca był taki wagon i oni do niego weszli, ale ktoś musiał popchnąć ten wagon by ruszył i bezpiecznie zjechał w...
więcej
Jest on jednak znacznie starszy i jest w nim charakterystyczna scena, w której mężczyzna
częstuje kobietę kieliszkiem szampana, a ona tego szampana tak po prostu wypija jednym
haustem.
Szukam filmu o kung-fu/karate o ninja. W latach 80-tych oglądałem go na VHS.
Kojarzę jedynie, że mój młody (chyba młody) bohater w białym stroju idzie przez las, a z drzew skaczą ninja w żółtych strojach i podejmuje on walkę z nimi. W ogóle w tym filmie co jakiś czas pojawiały się grupy wrogich ninja w strojach o...
Amerykańska szkoła. Dziewczynka zostaje pobita i zgwałcona przez woźnego. Przez co ląduje w szpitalu. Pamiętam jeszcze to, że pod koniec filmu jej starsza siostra daje jej swoją czarną skórzaną kurtkę (dziewczynce zawsze się ona bardzo podobała).
A drugi film o matce alkoholiczce, która zaniedbuje synów. Po pewnym...
Film znany, ale niezbyt pamiętam kto tam grał. Do rzeczy:
-dezerteruje pewien gość w czasie wojny secesyjnej (nie pamiętam czy z północy, czy z południa)
-pomaga jakiemuś pijaczkowi-alfonsowi usunąć truchło krowy z pobliskiego strumienia (z użyciem piły)
-zabija kilku mężczyzn w obronie kobiety. Jednemu daruje...