Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witajcie,

Poszukuje tytułu filmu, lata 80 lub 90 jak sądzę. Kino familijne z elementami science-fiction. Pamiętam tylko tyle że na przedmieściach ( USA ? )mieszkało sobie rodzeństwo. Dziewczyna okazała się jakąś tam księżniczką z innej planety (nie wiedziała o tym do wypadku), ukrytą na ziemi. Pewnego dnia ulega...

więcej

Ten film był o takiej dziewczynce, która mieszkała z taką panią, gdzie jej sąsiad był nie widomy (czarnoskóry) potem była chora ta pani i ta dziewczynka się opiekowała nią i domem, następnie się jej babcia odezwała i ją zabrała do siebie, wie może ktoś co to za film?

Oglądałem jakiś czas temu film "Złodziej życia" na TVN Siedem.
Usłyszałem dość nietypowy głos, jeśli chodzi o lektora, w tym sensie, że chyba nigdy wcześniej go nie słyszałem.
Mogła to być nawet kobieta. Nie jestem pewien. Teraz już dobrze nie pamiętam.

Pamiętam że ona kradła jakieś rubiny i diamenty na początku jak jej wnuk przyjerzdza to ściąga z szafy pudełko bo myśli ze będą tam cukierki a znajdują się tam kamienie szlachetna które ukradła. Razem ostanawiają ukraść koronę z pałacu Buckingham..

bardzo slabo pamietam ale akcja filmu dziala sie w jakims cieplym kraju.. wlochy moze bliski wschod? glownym bohaterem byl chlopiec z biednej rodziny.. pamietam ze biegal do szkoly mial stare porwane buty i na koniec bral udzial w jakims maratonie nawet nie pamietam czy go wygral. ogladalem ten film jakies 10-15 lat...

więcej

Film był o facecie, który wynajął wygłuszoną piwnicę w jakimś domu pod pretekstem prób jego kapeli, która tak naprawdę nie istniała. Porwał kobietę (albo kobiety) dając ofertę pracy ona wsiadła w umowionym miejscu do samochodu a on poraził ją paralizatorem zapakował karton i w nim wniósł do piwnicy, gdzie przywiazał ją...

więcej

Szukam filmu w którym 3 Rzesza wygrywa wojnę i ( tak jak w temacie alternatywna historia świata gdyby niemcy wygrały wojnę ). Coś jak gra Wolfenstein II, ale chodzi mi o film.
Z góry dzięki za pomoc ;)

Kiedyś oglądałem horror, w którym akcja toczy się w trochę w lesie trochę w pobliskim miasteczku. Pamiętam że ginęli tam ludzie, a z lasu wydobywało się światło i często ziemia się ruszała, robiły się wyrwy. Nie wiadomo co było w tym lesie, ale to była jakaś potężna, tajemnicza energia. Jako dzieciak nie wytrzymałem...

więcej

Witam, film o facecie który na początku filmu wciela się w kogoś kto jedzie pociagiem w ktorym jest bomba czy cos takiego. Na koncu okazuje sie ze on jest tylko organami podlaczonymi pod komputer. Nic wiecej nie pamietam :P Ktos kojarzy ?

Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też całkowicie nieznany tytuł i w razie potrzeby dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do oficjalnych polskich wersji tytułów, a jeśli ma być odgadnięta wersja oryginalna lub...